Σάββατο 05.12.2020
More

  Η Λαϊκή Συσπείρωση κατά της ενεργειακής αναβάθμισης

  Την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατακρίνει η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της:

  «Το γεγονός ότι ένα έργο που στοιχίζει 8,6 εκ € οι Γιαννιώτες θα το πληρώσουν 19,2 εκ. αρκεί για να απαντηθεί για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή, ενώ δεν κατάφερε να πάρει απόφαση δημοτικού συμβουλίου για τη σύμβαση των Led, αξιοποίησε (αν δεν προκάλεσε κιόλας) την τροπολογία Θεωδορικάκου και κατάφερε τελικά να πάρει απόφαση για το έργο από την Οικονομική Επιτροπή όπου εκ του νόμου έχει πλειοψηφία χωρίς μάλιστα καμία μελέτη να έχει ελεγχθεί από καμία δημοτική υπηρεσία. Ομοίως απαντά για ποιό λόγο κάλεσε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέλη Ιουλίου και πήρε απόφαση Οικονομικής Επιτροπής 20 μέρες νωρίτερα…

  Σε αυτό τον χορό των εκατομμυρίων τα λαϊκά στρώματα που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο μόνο ένα συμπέρασμα μπορούν να βγάλουν: όσο την εξουσία την έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όσο οι νομοθεσίες και τα δημοτικά συμβούλια δουλεύουν γι αυτούς και όχι για το λαό που παράγει τον πλούτο, τέτοια και χειρότερα θα βλέπουμε είτε στο όνομα της ενεργειακής αναβάθμισης, είτε στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος είτε στο όνομα της μείωσης της γραφειοκρατίας είτε στο όνομα της «ανάπτυξης».

  Μοναδική λύση για να γίνονται έργα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες αξιοποιώντας την τεχνολογία και την επιστήμη, είναι ο λαός να έχει την εξουσία και να επιβάλλει τους δικούς του όρους όχι μόνο στα δημοτικά συμβούλια αλλά κυρίως και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας  και πρωτίστως της οικονομίας».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  11 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Τα 9 στα Ιωάννινα

  Έντεκα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο

  Μητσοτάκης: Στόχος να ξεκινήσει τον Ιανουάριο ο εμβολιασμός

  Τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου για το εμβόλιο του κορωνοϊού

  Με ποια σειρά θα ανοίξουν τα καταστήματα για τις γιορτές

  Ο οδικός χάρτης για την αγορά των Χριστουγέννων

  Προς παράταση τα τέλη κυκλοφορίας – Επίδομα θέρμανσης για φυσικό αέριο και πέλετ

  Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης 

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.