Σάββατο 18.09.2021
More

  Η οικογένεια του Στ. Ντούσκου για την τεράστια επιτυχία στους Ολυμπιακούς

  Δεν σταματά να απαντά στα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα που δέχονται από τα ξημερώματα της Παρασκευής, η οικογένεια του Στ. Ντούσκου

  Χωρίς να έχουν κοιμηθεί για δύο συνεχόμενες ημέρες οι γονείς του χρυσού Ολυμπιονίκη και τα δύο του αδέλφια, Άγγελος και Άρτεμις δεν σταματούν να απαντούν στα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα που δέχονται από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

  Μία αθλητική διαδρομή του Στέφανου που ξεκίνησε από το στίβο, πέρασε από άλλα αθλήματα για να καταλήξει στην κωπηλασία και από εκεί μέσα από κόπους, θυσίες και απογοητεύσεις στην κορυφή του κόσμου.

  Η επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου για κάθε αθλητή όπως και για τον Στέφανο Ντούσκο είναι συνυφασμένη με την διαχρονική υποστήριξη από την οικογένειά του.

  Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, μόλις ο Στέφανος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί στο σπίτι του και λίγη ώρα αργότερα η πρώτη επικοινωνία του χρυσού Ολυμπιονίκη με τους γονείς του.

  Η Μαρία και ο Βασίλης Ντούσκος μίλησαν για την τεράστια επιτυχία του γιου τους, κυρίως όμως για την δική τους συνεισφορά όπως και κάθε οικογένειας για να καταφέρει ένας αθλητής να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

  «Ο πρωταθλητισμός είναι πολύ σκληρός και ο Στέφανος αρκετές φορές λύγισε, κουράστηκε, νοιώθοντας ότι χάνει τα πάντα και ήταν έτοιμος να τα παρατήσει.

  Πέρασε δύσκολες στιγμές, αλλά ήμασταν πάντα δίπλα του για να τον στηρίξουμε. Όταν κατάλαβα ότι είχε τον έλεγχο της κούρσας, τότε πίστεψα ότι θα φτάσει στο χρυσό μετάλλιο. Μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο, του είχα πει να συνεχίσει για άλλη μία Ολυμπιάδα και μετά να ξεκινήσει τη σχολή του στην Ιατρική. Τώρα, τι να του πω; Σταμάτα; Δεν τον βλέπω να πηγαίνει σύντομα στην Ιατρική», σημείωσε μεταξύ άλλων η μητέρα του Μαρία.

  Το ίδιο έδειξε να πιστεύει και ο πατέρας του Βασίλης τονίζοντας ότι πλέον οι περισσότερες πιθανότητες είναι να συνεχίσει την κωπηλασία σε αυτό το επίπεδο. «Αυτός βέβαια θα αποφασίσει, αλλά πιστεύω ότι θα συνεχίσει», ανέφερε.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ