Σάββατο 04.02.2023
More

  Η πανδημία έχει αποτύπωμα και στα κρεοπωλεία

  Από την άρση των μέτρων εξαρτάται και η κίνηση προς το Πάσχα, ενώ δεδομένα δημιουργούν οι περιορισμοί στο Καθολικό Πάσχα

  Υποτονική χαρακτηρίζεται η κίνηση στην αγορά κρέατος, αφού η χρονική απόσταση από το Πάσχα είναι ακόμη μεγάλη κυρίως όμως είναι άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο θα επιτραπεί ο φετινός εορτασμός, εξαιτίας της εξέλιξης με την πανδημία.

  Μηνύματα προς το παρόν δεν υπάρχουν, ούτε και παραγγελίες ωστόσο υπάρχουν παράμετροι που θα καθορίσουν διαφορετικές εξελίξεις στην αγορά. Μία τέτοια είναι οι περιορισμοί στο Πάσχα των Καθολικών με την Ιταλία ως χώρα εξαγωγής των αμνοεριφίων από την Ελλάδα να αναμένεται να παραλάβει πολύ λιγότερες ποσότητες από κάθε άλλη χρονιά.

  Πρακτικά αυτό σημαίνει όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ιωαννίνων Γρηγόρης Κονταξής ότι τα αμνοερίφια θα υπάρχουν σε επάρκεια στο εσωτερικό της χώρας με δύο βέβαια αποτελέσματα.

  «Το πρώτο είναι ότι η επάρκεια μπορεί να φέρει συγκράτηση και ίσως μείωση της τιμής και το δεύτερο ότι τα αμνοερίφια θα είναι μεγαλύτερα, αφού το Πάσχα των Καθολικών είναι νωρίτερα από το δικό μας και αφού δεν γίνουν εξαγωγές, τα αμνοερίφια θα σφαγιαστούν αργότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια για τους παραγωγούς και τους κρεοπώλες ακούει στην πανδημία με την έννοια πως η κατανάλωση έχει περιοριστεί σημαντικά εδώ και έναν χρόνο με εξαίρεση το τρίμηνο του καλοκαιριού, λόγω της μη λειτουργίας της εστίασης.

  «Αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα γιατί η εστίαση αποτελεί έναν κλάδο της οικονομίας που στηρίζει πολλούς άλλους κλάδους όπως τον δικό μας. Με κλειστή την εστίαση και τα ξενοδοχεία η κατανάλωση έχει περιοριστεί σημαντικά και η ζημία είναι ανεπανόρθωτη για πάρα πολλούς συναδέλφους», ανέφερε ο κ. Κονταξής.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ