Πέμπτη 23.03.2023
More

  Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» τίμησε την εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα

  Στην εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων παραβρέθηκαν μέλη της παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ».

  Στη χθεσινή εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, παραβρεθήκαν εκπροσωπώντας τη Δημοτική Παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ ο Επικεφαλής της Παράταξης και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Άρης Μπαρτζώκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Δημήτρης Πάνου, ο Συντονιστής της Γραμματείας της Παράταξης, Μιχάλης Φαρσαρώτας, η Υπεύθυνη Τύπου, Έφη Μακρή και τα μέλη της Παράταξης Βασιλική Βασιλείου και Ανθή Παγώνη.

  Οι εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος είναι μια καλή αφορμή για περισυλλογή αναφορικά με τις εφιαλτικές διαστάσεις που μπορεί να λάβει η άμετρη πολιτική εξουσία μίσους και διχασμού έναντι στο ανθρώπινο γένος. Είναι μια καλή αφορμή επίσης να αναθεωρήσουμε τις αξίες μας, προτάσσοντας τον ανθρωπισμό ως υπέρτατη αξία που πρέπει να κυριαρχήσει στην Οικουμένη, ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά μαζικά σχέδια εξόντωσης και γενοκτονιών.

  Ως μέσο αντίδρασης και καταγγελίας της απαξίωσης των θεσμών και της ανθρώπινης υπόστασης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τα μελοποιημένα έργα του Ρωμανιώτη ποιητή Γιοσέφ Ελιγιά και του Ρουμάνου Πάουλ Τσέλαν, σε σύνθεση της Πηγής Λυκούδη, που ολοκλήρωσαν την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ