Τρίτη 04.10.2022
More

  Η παράταξη «Ήπειρος Όλον» για τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά, την κατάργηση των φορέων διαχείρισης και το τέλος ταφής απορριμμάτων

  Οι θέσεις της παράταξης «Ήπειρος Όλον» για επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου

  Με ανακοίνωσή της η παράταξη του Δημ. Δημητρίου, «Ήπειρος Όλον» τοποθετείται πάνω σε ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Ηπείρου το τρέχον χρονικό διάστημα.

  Για τον οδικό άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά

  «Επίσημα και με ΦΕΚ πλέον, το κομμάτι Γιάννενα-Κακαβιά «παίρνει δρόμο». Δυστυχώς οι μπουλντόζες θα αργήσουν πολύ να τοποθετηθούν ενώ το εθνικής σημασίας έργο μετατρέπεται σε «Ηπειρωτικής κοροϊδίας».

  Η Ήπειρος και επί των ημερών της ηγεσίας της ΝΔ στο Υπουργείο Υποδομών, συνεχίζει να «κοροϊδεύει» τους Ηπειρώτες και να βάζει στον πάγο την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου.

  Στόχος όλων θα πρέπει να είναι η συνέχιση του έργου ως τμήματος της «Αδριατικής οδού», ενός έργου εμβληματικού για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Σε καμία περίπτωση οι Ηπειρώτες δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τίποτε λιγότερο καθώς η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης στους τομείς των μεταφορών του τουρισμού και του εμπορίου και η ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία θα προσελκύσει το επενδυτικό κοινό.

  Για την κατάργηση των φορέων διαχείρισης

  Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται ξεκάθαρα πως μέσα από την κατάργηση των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών μόνο για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας δεν ενδιαφέρεται.

  Οδηγεί σε δύσβατα μονοπάτια την προστασία της Ελληνικής φύσης, θέτει σε κίνδυνο και αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους, με μόνους κερδισμένους όλους αυτούς που χρόνια τώρα επιθυμούν την παράδοση της φύσης άνευ όρων.

  Τα όποια προβλήματα, οι αποφάσεις, καθώς και οι λύσεις για την προστασία των προστατευόμενων περιοχών δεν μπορεί να αφήνουν εκτός τους καθημερινούς ανθρώπους της φύσης και να λαμβάνονται από επισκέπτες του κέντρου.

  Η αγάπη για την προστασία της Ελληνικής φύσης σε πολλές των περιπτώσεων πραγματοποιείται με αίσθημα καθημερινού ενδιαφέροντος και ανιδιοτέλειας και όχι με παχυλούς μισθούς και όψιμο ενδιαφέρον.

  Για τα τέλη ταφής των απορριμμάτων

  Είτε μιλάμε για «τέλος ταφής» είτε για «περιβαλλοντική εισφορά κυκλικής οικονομίας», τον λογαριασμό για μια ακόμη φορά δυστυχώς θα τον επιβαρυνθούν οι πολίτες των Δήμων.

  Σε μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση λόγω αυτής της παγκόσμιας υγειονομικής αλλά και μέσα σε ένα ιδιαίτερο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην χώρα μας και σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς ακρίβειας, η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι πολίτες – δημότες των δήμων δεν είναι η πηγή παραγόμενου πλούτου για τις ανάγκες των άρθρων και παραγράφων νομοσχεδίων της.

  Η όποια ευρωπαϊκή υποχρέωση και της χώρα μας όσον αφορά περιβαλλοντικά ζητήματα, θα πρέπει πρωτίστως να αποφασίζεται με βάση και τα παραπάνω ως προς τον χρόνο υλοποίησης της.

  Εισερχόμενοι στο 2022 όπου και οι Δήμοι της Ηπείρου έχουν απολέσει κατά πολύ έσοδα λόγω της οικονομικής κατάστασης αλλά και λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης η οποία καθώς φαίνεται περιορίζει την χρηματοδότηση τους το 2022, δεν είναι δυνατόν να έρχεται με λογικές «έκδοσης φιρμανιού» ή «πρωτοχρονιάτικου χαρατσιού» το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο αρμόδιος υπουργός κος Σκρέκας να οδηγεί σε ακόμη ένα αδιέξοδο πολίτες και Δήμους της Ηπείρου.

  Οφείλει σήμερα η κυβέρνηση να αντιληφθεί την πραγματική οικονομική κατάσταση των πολιτών και τις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τους και να μεταθέσει την καταβολή του οριζόντιου «τέλους ταφής» σε χρόνο που οι οικονομικές συνθήκες θα το επιτρέπουν.

  Τέλος, αναμένουμε άμεσα από τη Περιφέρεια Ηπείρου, να συναποφασίσουμε για τις όποιες ενέργειες χρειαστούν για την εύλογη μετάθεση καταβολής του «τέλους ταφής» και να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών και των Δήμων και όχι ως «προστάτης» της κυβερνητικής πολιτικής με το βλέμμα στις εκλογές του 2023.»

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ