Τρίτη 18.01.2022
More

  Η παράταξη Καλογιάννη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου και του παλιού δημαρχείου

  Ανακοίνωση της παράταξης ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 με αφορμή τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών

  Όπως αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωση:

  «Η παράταξή μας κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών απείχε από τη συζήτηση για το 15ο θέμα της ημερήσιας διάταξης (Αποδοχή του υπ’ αριθ. 13375/14-10-2021 εγγράφου της ΕΤΑΔ Α.Ε) αναφορικά με την παραχώρηση του παλιού Πανεπιστημίου επί της οδού Δομπόλη, στο Δήμο Ιωαννιτών.

  Όπως τονίστηκε από τον εκπρόσωπο της παράταξης στην Οικονομική Επιτροπή, Βασίλη Κοσμά, αφορά θέμα μείζονος σημασίας για τον τόπο και πρέπει να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε, και στην εισήγηση της δημοτικής αρχής, για το θέμα, αναφέρεται ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ποιός ο λόγος, λοιπόν, να συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή;

  Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο χειρισμός της δημοτικής αρχής του κ. Ελισάφ για το θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο «Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης για την ολοκλήρωση των μελετών στο πλαίσιο της πράξης: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ».

  Στις 21-09-2021 η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση μεταξυ Δήμου και Πνευματικού Κέντρου για την κατασκευή του έργου του τίτλου. Διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν μελέτες, όμως ο πρόεδρος της Επιτροπής μας επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει διακριτό υποέργο στο Τεχνικό Δελτιο για αυτές.

  Στις 28-09-2021 στην Οικονομική Επιτροπή εισήχθη το Εκτός Ημερήσιας Διαταξης θέμα 5ο για την έγκριση των μελετών. Η παράταξή μας ψήφισε υπέρ με τον όρο να κατατεθούν άμεσα στα μέλη της Επιτροπής οι σχετικές μελέτες, γιατί δεν υπήρχαν στην εισήγηση. Μέχρι σήμερα, δεν μας έχουν κατατεθεί.

  Στις 05-10-2021 ο φάκελος του έργου του τίτλου υποβλήθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώστε να αξιολογηθεί, ενταχθεί, χρηματοδοτηθεί και, εν τέλει, υλοποιηθεί.

  Σήμερα, 09-11-2021, στην Οικονομική Επιτροπή εισήχθη για δεύτερη φορά το ίδιο θέμα, δηλαδή η «Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Πνευματικού Κέντρου» αλλά με εντελώς διαφορετικό φυσικό αντικείμενο, το οποίο αφορά μελέτες του έργου.

  Τί εμπεριείχε, τελικά, ο φάκελος του έργου που υποβλήθηκε για αξιολόγηση προκειμένου να υλοποιηθεί; Εφημερίδες;

  Σε ποιές μελέτες αναφέρεται, τελικά, η δημοτική αρχή, αφού αυτές υποτίθεται ότι έχουν, ήδη, εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή;

  Γιατί μέσα σε διάστημα 1,5 μήνα επανέρχεται η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με διαφορετικό αντικείμενο;

  Ερωτήματα όπως τα προαναφερόμενα αλλά και άλλα για διαφορετικά θέματα που έχει αναδείξει η παράταξή μας, είναι που μας προβληματίζουν.

  Φοβούμαστε ότι, καθώς η δημοτική αρχή δεν έχει πάρει στα σοβαρά το έργο της ως η διοίκηση του Δήμου Ιωαννιτών, η παραγωγή έργων –και δεν αναφερόμαστε στις ασφαλτοστρώσεις αλλά στα συγχρηματοδοτούμενα έργα που έχουν απαιτήσεις- είναι αφημένη εντελώς στην τύχη τους.

  Ειδικότερα δε, όταν αυτά αφορούν έργα ενεργειακής εξοικονόμησης στον Δήμο μας, είναι αναγκαίο να επισπεύδεται κάθε διαδικασία με σοβαρότητα και συγκροτημένα, προκειμένου να αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα, γιατί μόνο οφέλη θα φέρουν στον Δήμο μας.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ