Τετάρτη 18.05.2022
More

  Η παράταξη Καλογιάννη για τον σχεδιασμό μεταφοράς των δικαστικών φυλακών

  Η τοποθέτηση της παράταξης ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 για τον σχεδιασμό μεταφοράς δικαστικών φυλακών

  Οι απόψεις της παράταξης Καλογιάννη, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τον σχεδιασμό μεταφοράς δικαστικών φυλακών.

  Η εισήγηση

  «Προσφάτως, αναρτήθηκε για δεύτερη φορά στο σύστημα διαύγεια, η απόφαση του συμβουλίου μας σχετικά με την «Παραχώρηση έκτασης στο υπ. Προστασίας του Πολίτη για τη μετεγκατάσταση του καταστήματος κράτησης Ιωαννίνων».

  Με αφορμή την επανα-ανάρτηση αυτή, επιθυμούμε να ενημερωθούμε για τα παρακάτω:

  Τι ακριβώς προέκυψε και απαιτήθηκε η δεύτερη αυτή ανάρτηση, τι αφορά και ποια σημεία τροποποιούνται.
  Επειδή, εκφράζεται ρητά η απαίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οικόπεδο στο Σταυράκι να παραχωρηθεί δωρεάν στο Δήμο κατά πλήρη κυριότητα, όρο τον οποίο πρότεινε η παράταξή μας στη σχετική συνεδρίαση, και τελικά υιοθετήθηκε από το σώμα, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν έχετε προβεί σε σχετικές ενέργειες, και αν ναι ποιά απόκριση έχετε λάβει από το αρμόδιο υπουργείο. Είναι κρίσιμη η εξέλιξη αυτή, ώστε να είναι δυαντόν να σχεδιάσουμε αξιοποίηση του οικοπέδου αυτού από τώρα.

  Η κατασκευή του νέου καταστήματος κράτησης (δικαστικές φυλακές), δυναμικότητας 600 κρατουμένων, σε έκταση 100 στρεμμάτων στην περιοχή της Κόντσικας, είναι αυτονόητο ότι θα απαιτήσει μεγάλες παρεμβάσεις στις υφιστάμενες υποδομές των δικτύων κοινής ωφέλειας της γύρω περιοχής. Επέκταση του δικτύου ύδρευσης, επέκταση του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, κατασκευή σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων που θα καλύπτει τις ανάγκες της ή σύνδεση σε υφιστάμενο δίκτυο της ΔΕΥΑΙ. Η παράταξή μας, κυρίως για λόγους ανταπόδοσης στις κοινωνίες των τοπικών κοινοτήτων Κόντσικας, Μαρμάρων, Ασβεστοχωρίου και Κοσμηράς αλλά και για λόγους που άπτονται σε ορθή περιβαλλοντική πρακτική, θεωρεί σκόπιμο και προτείνει στη δημοτική αρχή, να κινητοποιηθεί άμεσα -αφού οι εγκαταστάσεις των νέων δικαστικών φυλακών βρίσκονται σε επίπεδο σχεδιασμού- ώστε όλες οι σχεδιαζόμενες υποδομές να διαστασιολογηθούν και να προδιαγραφούν κατά τέτοιον τρόπο που να συμπεριλαμβάνουν και τις ανάγκες των προαναφερόμενων τοπικών κοινοτήτων και να είναι εύκολη η διασύνδεσή τους στις νέες εγκαταστάσεις.»

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ