Παρασκευή 27.01.2023
More

  Η πόλη χρειάζεται δήμαρχο που να εργάζεται συστηματικά και με σχέδιο

  Η Τατ. Καλογιάννη ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στα Ιωάννινα

  Μήνυμα της επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα_2023, Τατ. Καλογιάννη ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη στα Ιωάννινα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

  «Eν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, για τη συμμετοχή του στις φετινές εκδηλώσεις εορτασμού του ΟΧΙ που εκφράστηκε από τον τότε κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά και κατατέθηκε με αίμα και ανθρώπινες θυσίες από το σύνολο του Ελληνικού λαού στα πεδία των μαχών τον χειμώνα του 1940, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων προσπαθεί να «μπαλώσει» ό,τι δεν έπραξε τα τρία τελευταία χρόνια που διοικεί. Επιδεικνύει έργο «ρηχό» και «βιτρίνας», μόνο για την αποτύπωση των σχετικών φωτογραφικών instantané και χωρίς καμία αξία για την ίδια την πόλη και τον δημότη.

  Ο κυκλικός κόμβος μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, κατά τη δημοτική αρχή, «ολοκληρώθηκε» αφού έγινε η διαμόρφωσή του και τοποθετήθηκαν -άρον άρον- πλήθος καλλωπιστικών φυτών! Δηλαδή, αντιμετώπιση του έργου με νοοτροπία της περασμένης τριαντακονταετίας! Γιατί, σήμερα, για ένα αντίστοιχο έργο, απαιτείται η ενσωμάτωση του ποδηλατόδρομου, της υποδομής στην οποία θα φιλοξενηθούν τα δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (οπτική ίνα, φυσικό αέριο, κλπ), ώστε να μην ξανασκαφτούν τα ίδια σημεία στο άμεσο προσεχές μέλλον, κλπ.

  Στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων επί της Πυρσινέλλα, που βαυκαλίζεται ότι «ολοκλήρωσε» ως έργο η δημοτική αρχή, δεν υπάρχει ίχνος πρασίνου και δεν προβλέφθηκε ορθή χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων, των στάσεων φορτοεκφόρτωσης αγαθών ή αυτών του αστικού ΚΤΕΛ.

  Στην πλατεία Πάργης, σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν υπερβολικού μεγέθους διαπλατύνσεις πεζοδρομίων με αποτέλεσμα μέσα σε 15 μέρες να τα ξαναμικρύνουν, γιατί δεν ήταν δυνατή η ταυτόχρονη διέλευση 2 οχημάτων!

  Εύκολα έργα, αποσπασματικά και με ελλιπή σχεδιασμό, υπό το άγχος του αδειάσματος της κλεψύδρας. Παρωχημένο μοντέλο που δεν απαντά, σε καμία περίπτωση, στην ανάγκη των πολιτών για μία ποιοτική καθημερινότητα.

  Κανένας σοβαρός σχεδιασμός δεν γίνεται:

  • για τη Λίμνη Παμβώτιδα,
  • για τις αθλητικές υποδομές δεδομένου ότι σήμερα τα Ιωάννινα δεν διαθέτουν ένα σύγχρονο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο,
  • για την αξιοποίηση του χώρου που σήμερα στεγάζονται οι φυλακές Σταυρακίου, οι οποίες θα μετεγκατασταθούν στην Κόντσικα,
  • για την επίλυση του κυκλοφοριακού, το οποίο μεγενθύνεται είτε με την έλλειψη χωροθέτησης περιφερειακών χώρων στάθμευσης, είτε με την εγκατάσταση του Δημαρχειακού Μεγάρου επί της Δομπόλη,
  • για την ορθή διαχείριση της ζήτησης για πόσιμο νερό (υδρευτικές ανάγκες, επάρκεια, κατάσταση υδάτων, διαρροές),
  • για την παραχώρηση στον δήμο του στρατόπεδου Βελισσαρίου και την ενσωμάτωσή του στη ζωή της πόλης κλπ.

  Μόνο αυτοσχεδιασμός! Ακόμη και στον τομέα της ενέργειας, η δημοτική αρχή αδράνησε χαρακτηριστικά να προβεί σε μεταρρυθμίσεις που θα πετύχαιναν την εξοικονόμηση ενέργειας στις δομές της, και τώρα αναμένει εναγωνίως το «μάννα εξ’ ουρανού», τη βοήθεια της Κυβέρνησης! Σήμερα, ουδείς γνωρίζει ποιος μετρητής αντιστοιχεί σε ποιά εγκατάσταση και τί καταναλώνει αυτή. Συνεπώς, με ποιον τρόπο η δημοτική αρχή μπορεί να μειώσει κατά 10% το ενεργειακό κόστος των δομών της, αν όχι εμπειρικά και πρόχειρα;

  O δήμος μας είναι σε τέλμα. Η κοινωνία μας τα τελευταία τρία χρόνια δέχεται επικοινωνιακή καταιγίδα φωτογραφήσεων, αποτυπώσεων χειραψιών, επαναλαμβανόμενων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της τουριστικής επισκεψιμότητας (όπως αεροπορικές συνδέσεις προβλεπόμενης διάρκειας ακριβώς του προεκλογικού πενταμήνου Μάϊος – Σεπτέμβριος 2023) και γενικά πολιτικού θορύβου για το απολύτως αυτονόητο. Τα δύσκολα δεν απασχoλούν κανέναν.

  Ο Δήμος μας χρειάζεται Δήμαρχο που να εργάζεται για τον Δήμο, όχι να αξιοποιείται η μεγάλη αξία του Δήμου μας για τον προσωπικό σχεδιασμό του εκάστοτε Δημάρχου.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ