Πέμπτη 21.10.2021
More

  Η ψυχοκοινωνική υγεία στην πρόληψη των εξαρτήσεων

  Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, «Σχεδία»

  Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία» συνεχίζει την υλοποίηση δράσεων που αποβλέπουν κυρίως στην ενδυνάμωση της ψυχοκοινωνικής υγείας, ως μορφή πρόληψης των εξαρτήσεων.

  Μέσα στη νέα πραγματικότητα της πανδημίας, η «Σχεδία» συνεχίζει να στηρίζει το σχολείο, την οικογένεια και την κοινότητα παρέχοντας υπηρεσίες πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής  υγείας, που στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι πιο αναγκαίες από ποτέ.

  Πιο συγκεκριμένα προγραμματίζονται μεταξύ άλλων:

  α) Ομάδες για γονείς παιδιών νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

  Στόχος των ομάδων είναι η στήριξη των γονέων στο γονεϊκό τους ρόλο, η βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια και η λειτουργική διαχείριση των σχέσεων με τα παιδιά.

  Τα θέματα που αναπτύσσονται αφορούν στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, την επικοινωνία στην οικογένεια, τις σχέσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, τις σχέσεις ανάμεσα στα αδέλφια, την κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων καθώς και τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

  Κάθε ομάδα θα ολοκληρώνεται σε επτά (7) δίωρες συναντήσεις, (μία συνάντηση την εβδομάδα, πρωινές ή απογευματινές ώρες) και μπορούν να συμμετέχουν 10 – 15 άτομα. Οι ομάδες γονέων θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

  Όσοι γονείς ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», (Καμπέρειο Πνευματικό Ίδρυμα, 3ος όροφος, Παπαδοπούλου 11, τηλ. 26510 25595).

  β) Υπηρεσίες Συμβουλευτικής σε γονείς, εφήβους, νεαρούς ενήλικες

  (Κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο. του Κέντρου Πρόληψης – 26510 25595).

  γ) Παρεμβάσεις στη Σχολική και Ευρύτερη κοινότητα (προγράμματα πρόληψης, εκπαιδεύσεις εκπαιδευτικών, εκδηλώσεις, ομιλίες, ημερίδες κ.λπ.).

  Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ