Τετάρτη 16.06.2021
More

  Η σύνδεση Ιόνιας-Κακαβιάς αναγκαία για τη διάσωση της τοπικής οικονομίας

  Παρέμβαση από την Ένωση Βενζινοπωλών

  Η Ένωση Βενζινοπωλών Νομού Ιωαννίνων στηρίζει το αίτημα για σύνδεση της Ιόνιας με την Κακαβιά και «ενώνει τη φωνή της με την Περιφέρεια Ηπείρου, τους βουλευτές και τους φορείς για την άμεση ένταξη και υλοποίηση του έργου μέσα από το ταμείο ανάκαμψης, προς όφελος όλων των εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων της περιοχής». Όπως αναφέρει, τα οφέλη του έργου για τη χώρα και την Ήπειρο σε επίπεδο μεταφορών θα είναι πολύ μεγάλα:

  «Αρκεί μόνο να σημειώσουμε πως ο κλάδος των logistics συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας σχεδόν το 9,02% και εάν προσθέσουμε και τον οδικό τουρισμό που συμμετέχει στο 30% των αφίξεων, καταλαβαίνετε αμέσως ποια θα είναι η συνεισφορά της συγκεκριμένης διευρωπαϊκής οδικής σύνδεσης στο μέλλον για τις επιχειρήσεις και τις μεταφορές και την περιοχή μας».

  Συνδυάζοντας το ζήτημα με την πανδημίας, τονίζουν:
  «H απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό όσo και οι περιορισμένες μετακινήσεις με sms συντάραξαν και τον δικό μας κλάδο, με την πτώση στις πωλήσεις των καυσίμων να φτάνει το 70%. Για την επανεκκίνηση της οικονομίας λοιπόν, απαιτούνται έργα υποδομής σαν κι αυτό».
  Η Ένωση Βενζινοπωλών Νομού Ιωαννίνων στέκεται αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και ευελπιστεί ότι σύντομα η Κομισιόν θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της διευρωπαϊκής αυτής οδικής σύνδεσης στο ταμείο ανάκαμψης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ