Παρασκευή 17.09.2021
More

  Η υψηλή τεχνολογία συναντά τις παραδοσιακές τέχνες

  Για ένα μείγμα πολιτικής που βασίζεται στην υποστήριξη και της υψηλής τεχνολογίας και των παραδοσιακών τεχνών μίλησε από τα Γιάννενα ο υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου.

  Ο Ν. Παπαθανάσης στο πλαίσιο της παρουσίας του στα Γιάννενα επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, μεταξύ αυτών το ΚΕΠΑΒΙ, έχοντας την ευκαιρία να δει τον τρόπο παραγωγής κομψοτεχνημάτων της γιαννιώτικης αργυροχοΐας, αλλά και την εταιρεία ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων Natech, από τις πλέον πρωτοπόρες στον τομέα της, πανελλαδικά.

  Στην επίσκεψή του στην εν λόγω εταιρεία ο κ. Παπαθανάσης χαρακτήρισε αναγκαιότητα τη λειτουργία παρόμοιων εταιρειών, για να περάσει η χώρα σε νέα εποχή ανάπτυξης.

  Λίγο αργότερα βρέθηκε στο ΚΕΠΑΒΙ όπου ενημερώθηκε για τις προοπτικές που εξακολουθούν να υπάρχουν σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον για την αργυροχοΐα, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να δει και τμήμα της παραγωγικής διαδικασίας με την χύτευση σε ένα από τα εργαστήρια.

  Δεν έχασε δε την ευκαιρία να δοκιμάσει και ο ίδιος τις ικανότητές του σε ένα από τα στάδια της διαδικασίας, για να δηλώσει λίγο αργότερα πως αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να υποστηρίξει τη μεταλαμπάδευση αυτής της γνώσης για παραδοσιακές τέχνες στις επόμενες γενιές.

  «Δεν υπάρχουν μόνο επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, αλλά και παραδοσιακές τέχνες που αξίζουν το ενδιαφέρον και της υποστήριξής μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Εκ μέρους των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στο ΚΕΠΑΒΙ, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Νίκος Γκόλας τόνισε ότι η πολιτεία μπορεί και πρέπει να ενισχύσει με κίνητρα ανταγωνιστικότητας τις μικρές επιχειρήσεις.

  Δηλώσεις ακόμη για την υποστήριξη παρόμοιων εγχειρημάτων έκαναν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Δημητρίου και ο βουλευτής Γ. Αμυράς.

  Στο Επιμελητήριο

  Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Παπαθανάση το απόγευμα της Δευτέρας ήταν το Επιμελητήριο όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης, με αναφορές στην επικείμενη έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου για το ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ