Κυριακή 21.04.2024
More

  «Ιδιότυπη ομηρία» για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς

  Μια «ιδιότυπη ομηρία» βιώνουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την διετία ως δόκιμοι, αλλά δεν μονιμοποιήθηκαν

  Μια «ιδιότυπη ομηρία» βιώνουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την διετία ως δόκιμοι, αλλά δεν μονιμοποιήθηκαν, με τις όποιες σχετικές διαδικασίες να έχουν παγώσει!

  Εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των συλλογικών τους οργάνων, αλλά και η ΑΔΕΔΥ, βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφερειακή Εκπαίδευση όπου διατράνωσε την αντίθεσή της απέναντι σε αυτή την κατάσταση που έχει προκύψει εδώ και μήνες.

  Πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν μονιμοποιούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, όπως όφειλαν με την παρέλευση δυο ετών υπηρεσίας, με τους εκπαιδευτικούς από την πλευρά τους να καταγγέλλουν το υπουργείο Παιδείας που δεν προχωρά στην μονιμοποίησή τους, ενώ την ίδια ώρα μπορούν να γίνουν στελέχη και Διευθυντές σχολείων…

  Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, αλλά και η εκπρόσωπος των αδιόριστων εκπαιδευτικών αναφέρθηκαν στην κατάσταση ζητώντας άμεση λύση σημειώνοντας ότι «τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Στο άρθρο 62 παρ. 7 του ν.4589/2019, με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι διορισμοί στην εκπαίδευση, προβλέπεται ότι οι νεοδιοριζόμενοι υπηρετούν επί δύο έτη ως δόκιμοι. Στο τέλος του δεύτερου έτους οι νεοδιοριζόμενοι κρίνονται προκειμένου να μονιμοποιηθούν. Ο τρόπος και τα κριτήρια καταλληλότητας των νεοδιοριζόμενων καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί. Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι μετά την συμπλήρωση των δύο ετών, που έχει ήδη συμβεί από τις 19 Αυγούστου 2022, επιβάλλεται η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ