Παρασκευή 19.08.2022
More

  ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- Ανησυχία για ενδεχόμενο συρροής κρουσμάτων

  Οκτώ κρούσματα σε φιλοξενούμενους – Με ρυθμό ρεκόρ ο εμβολιασμός των υγειονομικών στο ΠΓΝΙ

  Την τελευταία ημέρα του χρόνου έμελλε να τεθούν σε συναγερμό και σε αυξημένη εγρήγορση και επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές της πόλης, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού σε έναν 62χρονο φιλοξενούμενο στο Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος. Άμεσα σήμανε συναγερμός και το σύνολο των εργαζόμενων και των φιλοξενούμενων στη δομή τέθηκε σε καραντίνα μέχρι την ολοκλήρωση νέων τεστ, διαδικασία που μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης είχε φέρει στο προσκήνιο δύο ακόμη κρούσματα σε τροφίμους της δομής. Ο αρχικός έλεγχος με rapid tests στους εργαζόμενους ήταν αρνητικός στο σύνολό του, ωστόσο μέχρι αργά το βράδυ αναμένονταν τα αποτελέσματα και των μοριακών τεστ στα οποία υποβλήθηκε και το σύνολο του προσωπικού.

  Ο εντοπισμός του πρώτου κρούσματος έγινε με μοριακό έλεγχο την Τετάρτη και ενώ στις 22 Δεκεμβρίου ο ίδιος είχε υποβληθεί σε παρόμοιο έλεγχο αφού είχε παρουσιάσει συμπτώματα και είχε βρεθεί αρνητικός στον ιό. Ακολούθησε ένα πενθήμερο στο οποίο δεν υπήρχαν συμπτώματα, ούτε καν πυρετός και στον επανέλεγχο που έγινε την Τετάρτη, βρέθηκε θετικός.

  Τα τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο των ενεργειών σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

  Τα κρούσματα αυτά σε μία ευαίσθητη δομή, που απασχολεί και μεγάλο αριθμό προσωπικού υπενθυμίζουν ότι δύο μήνες μετά τις συρροές σε Γηροκομείο και Οίκο Ευγηρίας στην πόλη, ότι ο ιός παραμένει εδώ και πως δεν κάνει ούτε χάρες, ούτε διακρίσεις, ακόμη και σε δομές, όπως το Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος, το οποίο με απόφαση της διοίκησης διενεργεί τακτικά μοριακούς ελέγχους στο προσωπικό και στους φιλοξενούμενους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, από τις αρχές Δεκεμβρίου, το προσωπικό της δομής είχε υποβληθεί σε τρία μοριακά τεστ, στο σύνολό τους αρνητικά.

  Εμβολιασμός με ρυθμούς ρεκόρ στο ΠΓΝΙ

  Με γοργούς ρυθμούς στο μεταξύ εξελίσσεται η διαδικασία του εμβολιασμού στο ΠΓΝΙ σε υγειονομικούς και την Πέμπτη εμβολιάστηκαν 100 ακόμη άτομα, που προστέθηκαν στους 178 που είχαν εμβολιαστεί τις δύο πρώτες ημέρες.

  Ήδη έχει καταρτιστεί η λίστα προγραμματισμού των εμβολιασμών για τις επόμενες ημέρες και από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, θα κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου, 510 ακόμη υγειονομικοί του ΠΓΝΙ. Στα Γιάννενα έφτασε μία ακόμη παρτίδα εμβολίων και υπάρχει η δυνατότητα σύμφωνα με πληροφορίες ώστε καθημερινά να γίνεται 150 εμβολιασμοί.

  Αλ. Καχριμάνης – Να εμβολιαστούν όλοι

  Αποστάσεις κράτησε στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για όσα έγιναν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στην Αθήνα, με την παράκαμψη της λίστας των προς εμβολιασμό υγειονομικών, ο Αλ. Καχριμάνης. Σημείωσε ωστόσο, πως το προηγούμενο διάστημα είχαν ενημερωθεί και οι περιφερειάρχες αλλά και δήμαρχοι μεγάλων αστικών κέντρων, ότι θα ήταν μεταξύ των πρώτων που θα εμβολιάζονταν, ακριβώς για να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στους πολίτες κάθε περιοχής. «Εγώ καταλαβαίνω, ότι γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να μη χαθεί ούτε μία δόση του εμβολίου. Το θέμα είναι να καταφέρουμε να πείσουμε τον κόσμο, ότι πρέπει να κάνει το εμβόλιο. Είχαμε κι εμείς ειδοποιηθεί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι, ότι θα κάναμε το εμβόλιο αλλά ξαφνικά, μας ενημέρωσαν, ότι αυτό δε θα γίνει. Το θέμα πάντως είναι να γίνει το εμβόλιο από όλους. Όλα τα υπόλοιπα είναι κουβέντες που δε βοηθάνε», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ