Κυριακή 24.01.2021
More

  Ικανοποίηση για τη λειτουργία του Προτύπου Ζωσιμαίας από το Σύλλογο Αποφοίτων

  Ικανοποίηση του Συλλόγου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής για την ψήφιση της επαναλειτουργίας του Προτύπου Ζωσιμαίας με τον νέο νόμο για την Παιδεία. Παραθέτει δε και ένα ιστορικό της δράσης του.

  «Σήμερα 11 Ιουνίου 2020 ο νόμος με τον οποίο ρυθμίζονται οι κανόνες λειτουργίας των Προτύπων Σχολείων εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και έγινε νόμος του κράτους. Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν 14 Πρότυπα Σχολεία σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και το αρχαιότερο σχολείο της πατρίδας μας, η Γεραρά Ζωσιμαία Σχολή.

  Μία επίπονη προσπάθεια 30 ετών περίπου έφτασε στο τέλος της και το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί πέρα για πέρα.
  Είμαστε σίγουροι ότι η περιώνυμος Σχολή μας θα λάμψει και πάλι «ως σέλας φεραυγές», θα εξακολουθήσει να προσφέρει στην πατρίδα μας αποφοίτους ικανούς να διακριθούν σε όλους στους κοινωνικούς στίβους και δεν θα σταματήσει να εμπνέει στους μαθητές της αισθήματα σεβασμού, αγάπης, υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης.

  Είμαστε σίγουροι ότι η Πρότυπος Ζωσιμαία Σχολή θα διακριθεί και πάλι σαν κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα, διάκριση που θα είναι ταυτόχρονα μνήμη και εγκώμιο, τιμή και ευγνωμοσύνη, εαρινή αύρα για τις ψυχές των Εθνικών μας Ευεργετών Αδελφών Ζωσιμάδων».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ