Τρίτη 28.05.2024
More

  Ικανοποίηση στον ξενοδοχειακό κόσμο

  Πολύς ήταν ο κόσμος που επέλεξε να γιορτάσει το Πάσχα στα Γιάννενα αλλά και στα γύρω χωριά.

  Οι κρατήσεις μέσα στην πόλη άγγιξαν το 70% με τους ξενοδόχους να δηλώνουν ικανοποίηση για τις αφίξεις καθώς οι περισσότεροι από τους επισκέπτες έμειναν αρκετές ημέρες- τέσσερις διανυκτερεύσεις- στην ηπειρωτική πρωτεύουσα.

  Τα Γιάννενα και το Πάσχα, αποτελούν μια από τις πρώτες επιλογές για τους επισκέπτες που στην πλειονότητά τους είναι έλληνες και κάνουν εσωτερικό τουρισμό.

  Υψηλά τα ποσοστά των κρατήσεων

  Οι κρατήσεις των ξενοδοχείων του νομού Ιωαννίνων ήταν σε υψηλά επίπεδα ενώ καλύτερα κινήθηκαν τα ορεινά με το Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα να έχουν πολλούς επισκέπτες για το τετραήμερο.

  «Τα Γιάννενα έχουν πια καθιερωθεί ως ένας κορυφαίος προορισμός και για το Πάσχα», δήλωσε ο Στάθης Σιούτης εκ μέρους των ξενοδόχων δηλώνοντας την ικανοποίηση για την επισκεψιμότητα στην περιοχή που αναμένεται να συνεχιστεί καθώς έπεται το τριήμερο της πρωτομαγιάς.

  Κράτει ενόψει εκλογών…

  Τα ποσοστά σύμφωνα με τον κ. Σιούτη θα ήταν καλύτερα αλλά ανασταλτικοί παράγοντες είναι η τιμή των καυσίμων και φυσικά οι εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται και που κρατούν πολλούς μακριά από εκδρομικά ταξίδια.

  «Έχουμε μπροστά μας εκλογικές αναμετρήσεις και άρα πολλοί απόδημοι αναμένεται να χρειαστεί να ταξιδέψουν. Αυτά πλέον με την άνοδο της βενζίνης τα μετράμε όλοι. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα ήταν περισσότερος αλλά μη ξεχνάμε ότι σε λίγες μέρες έχουμε εθνικές εκλογές και πολλοί από τους απόδημους θα πρέπει να ξανά κάνουν το ταξίδι», σημείωσε.

  Εν αναμονή των πτήσεων για Τελ Αβιβ

  Τέλος, εν αναμονή τελούν για το άνοιγμα της αεροπορικής σύνδεσης με το Τελ Αβίβ που αναμένεται να φέρει ξένο κόσμο στην περιοχή μας.

  Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Μαΐου και να συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβριο. Το πρόγραμμα προβλέπει δύο πτήσεις την εβδομάδα από και προς το Τελ Αβίβ (Τετάρτη και Σάββατο), καθιστώντας ευκολότερη την πρόσβαση για τους Ισραηλινούς τουρίστες, για τους οποίους  ο Νομός των Ιωαννίνων είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ως προορισμός. Παράλληλα, θα καταστεί πολύ πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική η μετάβαση στο Ισραήλ για τους κατοίκους της Ηπείρου αλλά και όλης της Δυτικής Ελλάδας.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ