Παρασκευή 14.06.2024
More

  Ικανοποιητική η κίνηση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία

  Ικανοποιητική πέραν του αναμενομένου μάλιστα και σχεδόν παράδοξα θα έλεγε κάποιος με βάση τις αυξήσεις των τιμών, ήταν η κίνηση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία καθόλη τη διάρκεια της Μεγ. Εβδομάδας που κορυφώθηκε όμως με τις παραγγελίες των αμνοεριφίων από τη Μεγ. Τετάρτη μέχρι και τη Μεγ. Παρασκευή.

  Το παράδοξο εντοπίζεται όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ιωαννίνων Γρηγ. Κονταξής στο ότι το φετινό πασχαλινό τραπέζι θα είναι ακριβότερο από το περσινό σε ποσοστό σχεδόν 20% με την τιμή των αμνοεριφίων επίσης να έχει αυξηθεί στα ίδια επίπεδα.

  Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε ο κ. Κονταξής, υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία στο καταναλωτικό κοινό, ενώ ρόλο έχει παίξει και η περίοδος που γιορτάζεται φέτος το Πάσχα, στις αρχές Μαΐου που συνηγορεί με πολλές πιθανότητες στο ότι θα υπάρχει καλός καιρός τις περισσότερες τουλάχιστον ημέρες.

  Οι τιμές των αμνοεριφίων διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα με αυτά των προηγούμενων ημερών μέχρι τις αρχές της Μεγ. Εβδομάδας κοντά στα 14,00 ευρώ το κιλό με πολύ μικρές αποκλίσεις, ενώ από τη Μεγ. Τετάρτη και έπειτα η ζήτηση αυξήθηκε κατακόρυφα. Σύμφωνα με τον κ. Κονταξή αυτό έγινε γιατί οι καταναλωτές που δεν είχαν φροντίσει νωρίς τις παραγγελίες τους πίστευαν ότι θα βρουν στα σούπερ μάρκετ αμνοερίφια στις τιμές ακόμη και κάτω του κόστους, όπως είχε ανακοινωθεί από το υπ. Ανάπτυξης, στην πράξη όμως φάνηκε, ότι τα αποθέματα εξαντλήθηκαν γρήγορα και στη συνέχεια τα αμνοερίφια που ήταν διαθέσιμα ήταν υπέρβαρα, άρα όχι και τόσο ελκυστικά για το καταναλωτικό κοινό.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ