Σάββατο 18.09.2021
More

  ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023-Στο δημ. συμβούλιο το Τοπικό Σχέδιο

  Η παράταξη «Ιωάννινα 2023» πρότεινε να παραπεμφθεί το θέμα της έγκρισης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, στο δημ. συμβούλιο

  Επειδή πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά το σύνολο των δημοτών, αλλά και το επίπεδο οικονομίας κλίμακος για κάθε οικογένεια, αφού σχετίζεται με τα ανταποδοτικά, η παράταξη «Ιωάννινα 2023» πρότεινε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Τετάρτης, να παραπεμφθεί το θέμα της έγκρισης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, στο δημ. συμβούλιο, κάτι που έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Πήχα.

  Η πρόταση κατατέθηκε από τον εκπρόσωπο της παράταξης Φιλ. Ευαγγέλου.

  «Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Ευαγγέλου και καθώς το θέμα αυτό η παράταξή μας το είχε θέσει και ως προ ημερήσιας διάταξης θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 14-07-2021, αποδέχτηκε να φέρει το θέμα σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.  Ο κ. Ευαγγέλου, λαμβάνοντας εκ νέου τον λόγο, τόνισε ότι η παράταξή μας υπερθεματίζει για την επικαιροποίηση του ΤΣΔΑ, επισημαίνοντας, όμως, ότι ο τρόπος με τον οποίον εισάγονται τα θέματα προς συζήτηση, σε όλα τα όργανα του δήμου, παραμένει πρόχειρος και όχι σοβαρός. Σημείωσε δε, ότι η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έπρεπε να είχε προηγηθεί της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, γιατί με τον τρόπο αυτόν θα δημιουργούνταν οι προϋποθέσεις μιας ουσιαστικής διαβούλευσης τόσο μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου όσο και της κοινωνίας γενικότερα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα», αναφέρει η παράταξη σε ανακοίνωσή της.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ