Πέμπτη 13.06.2024
More

  ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 -Δεν «βλέπει» φως με την παρούσα δημοτική αρχή

  Βολές εξαπέλυσε η Τατιάνα Καλογιάννη αναφορικά με τις εξελίξεις του έργου του Μεγάλου Δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων.

  Βολές με αποδέκτη τη δημοτική αρχή εξαπέλυσε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023», Τατιάνα Καλογιάννη, αναφορικά με τις εξελίξεις του έργου του Μεγάλου Δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων.

  Συγκεκριμένα, τόνισε πως προ τριετίας ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων απαντώντας σε ερώτημα της παράταξης Ιωάννινα_2023, διαβεβαίωνε την κοινωνία για το έργο, ότι οι μελέτες ολοκληρώνονται, ότι δεν υπάρχει καμία αναπροσαρμογή στον προϋπολογισμό και ότι σε σχέση με τα δίκτυα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ) απαιτείται μόνο ένα υποέργο, αυτό της ΔΕΗ, για να σημειώσει επίσης πως κατά τη σχετική καθιερωμένη φωτογράφηση της 16ης Φεβρουαρίου 2022, ο δήμαρχος διαβεβαίωνε τους δημότες ότι το έργο θα παραδοθεί 30 Απριλίου 2023.

  Εν αντιθέσει, όπως αναφέρει, ισχύουν τα παρακάτω:

  «Το έργο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020 από 06-09-2019. Στις 09-03-2022, μόλις ένα μήνα μετά τη συμβασιοποίηση του έργου, εγκρίνεται πρόγραμμα συμπληρωματικών γεωτεχνικών ερευνών δεδομένου ότι οι μελέτες δεν ήταν τελικά ολοκληρωμένες και αυτομάτως οι διαβεβαιώσεις και οι ευσεβείς πόθοι της δημοτικής αρχής διαψεύδονται! Το έργο μέχρι σήμερα έχει απορροφήσει μόνο το 20,45% του συμβατικού προϋπολογισμού», σημειώνει για να τονίσει ότι «στο έργο σήμερα παρουσιάζονται ουσιώδη και κρίσιμα για την ολοκλήρωσή του προβλήματα: η αποκοπή της περιοχής Γλύνα- Πέτρα από το αστικό τμήμα της περιοχής του έργου, η ανάγκη συνδέσεων των -εφαπτόμενων με την υπό κατασκευή οδό- οικοδομών με τα δίκτυα της ΔΕΥΑΙ, παρόλο που τέως και νυν δημοτική αρχή διαβεβαίωναν ακριβώς το αντίθετο καθώς και σημαντικά τεχνικογεωλογικά προβλήματα σε μήκος 500μ. που χρήζουν άμεσης και τεχνικά ευσταθούς αντιμετώπισης, και τα οποία είχαν, ήδη, γίνει γνωστά, από την εποχή της περιβαλλοντικής αδειοδότησης το 2017», αναφέρει.

  Στη συνέχεια προχώρησε σε μια σειρά ερωτήσεων προς την δημοτική αρχή, καλώντας την να δώσει απαντήσεις στους πολίτες στα κάτωθι ερωτήματα:

  «Ποιες είναι οι τεχνικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων; Ποιό είναι το κόστος των υπερσυμβατικών έργων που προκύπτουν; Το ύψος της συμπληρωματικής σύμβασης. Πότε θα καταθέσετε προς έγκριση την επικαιροποίηση της ΑΕΠΟ του έργου; Πότε θα καταθέσετε προς έγκριση στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΕΠ Ηπείρου το αίτημα τροποποίησης της σύμβασης; Πότε  προβλέπετε την ημερομηνία παράδοσης προς χρήση του έργου; Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο των αβλεψιών σας;», τονίζει.

  Κλείνοντας, ανέφερε -με κάπως παραστατικό τρόπο- ότι  «όπου και όσες φορές και να χρηματοδοτήσει ο δήμος τις διάφορες μετακινήσεις του Δημάρχου για να μιλήσει σε εκδηλώσεις με αντικείμενο όπως “Histoires dans le brouillard la ville de Ioannina” ιστορίες μέσα στην ομίχλη η πόλη των Ιωαννίνων, όσες φορές και να ταξιδέψουν οι αντιδήμαρχοι, με αόριστο σκοπό και όφελος για τον Δήμο μας, ανά τας ευρωπαϊκούς ρύμας και οδούς, το πολιτικό συμπέρασμα είναι ένα και μοναδικό: Φως στο τούνελ διαφυγής από το τέλμα για τον δήμο μας με την παρούσα δημοτική αρχή, δεν υπάρχει», κατέληξε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ