Τετάρτη 29.09.2021
More

  ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023: «Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται»

  Στη συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών προχώρησε στην έγκριση του ισολογισμού και του απολογισμού του ΟΚΠΑΠΑ

  Η παράταξη ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 απαντά στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, την εντύπωση που προκάλεσε η λευκή ψήφος δημοτικού συμβούλου της παράταξης της Τατ. Καλογιάννη.

  Όπως αναφέρει αναλυτικά:

  «Επαναφέρει η δημοτική αρχή στην επικαιρότητα, το χειρισμό που τήρησε σχετικά με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σόρος προς τον ΟΚΠΑΠΑ, με αφορμή τη λευκή ψήφο της παράταξής μας κατά τη συζήτηση του απολογισμού του οργανισμού αυτού.

  Οι απόψεις της παράταξής μας για το θέμα είναι δημοσιοποιημένες από τις 27.03.2020, όταν και απευθύναμε σχετικό έγγραφο στον Δήμαρχο ζητώντας εξηγήσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη συγκεκριμένη δωρεά.

  Η παράταξή μας ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 είναι υπέρ των δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα, ιδίως για σκοπούς όπως η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και γενικότερα δωρεές και χορηγίες που εξυπηρετούν την λειτουργία της εκπαίδευσης και προάγουν τις τέχνες και τον αθλητισμό, με την απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση να τηρούνται πλήρως όλες οι διαδικασίες που διασφαλίζουν τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και τη δημοσιότητα.

  Τέλος, η δημοτική αρχή είναι σκόπιμο αντί να συνεχίζει να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση να κινητοποιείται και να ασχολείται με επίκαιρα και τρέχοντα θέματα, όπως το να δηλώσει ενεργό συμμετοχή στο «Δίκτυο πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες» που ίδρυσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

  Στόχος του Δικτύου η κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας και των διεθνών οργανισμών για την παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

  Χθες, στην πρώτη συνάντηση του Δικτύου, συμμετείχαν ήδη 32 δήμοι της χώρας. Ο Δήμος Ιωαννιτών;»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ