Πέμπτη 25.07.2024
More

  ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 -Συνάντηση και προτάσεις στον Δήμαρχο Ιωαννίνων

  Με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου συναντήθηκε, την Τετάρτη μετά από αίτημά της, η Τατιάνα Καλογιάννη

  Με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου συναντήθηκε, την Τετάρτη μετά από αίτημά της, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, στο πλαίσιο των επαφών της με τις αρχές της πόλης και θεσμικούς φορείς, για τα επίκαιρα θέματα που αφορούν τον δήμο μας.

  Επιγραμματικά, συζητήθηκαν:

  1. Οι εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης των διανοίξεων των οδών, στις περιοχές των ρυμοτομικών σχεδίων Νέας Ζωής, Καρδαμιτσίων, Κάτω Νεοχωρόπουλου, Σεισμοπλήκτων και Κατσικά.
  2. Η οριστικοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) 2021-2027.
  3. Η πορεία της ένταξης του Δήμου μας, στο πλαίσιο του προγράμματος «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030», και
  4. Το τρέχον στάδιο των διαδικασιών για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Βελισσαρίου.

  Το δήμαρχο ευχαρίστησε η κα Καλογιάννη για την «ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε για κρίσιμα και επίκαιρα θέματα που σχετίζονται με την εξέλιξη του Δήμου», σημείωσε.

  «Αναφορικά με τις διανοίξεις των οδών στις περιοχές με ρυμοτομικό σχέδιο είναι επιβεβλημένο να επισπευσθούν οι διαδικασίες προκειμένου να κλείσει ένα θέμα που ταλαιπωρεί για δεκαετίες πολλούς συνδημότες μας. Σχετικά με το σχέδιο Β.Α.Α. 2021-2027 του Δήμου, θεωρούμε σκόπιμο να συμπεριληφθούν οι κατατεθειμένες στο δημοτικό συμβούλιο, προτάσεις μας. Με την υλοποίηση και αυτών θα βελτιωθεί δραστικά η καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Σε συνδυασμό δε, με την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα αποτελέσει το αναγκαίο και ενιαίο πλαίσιο σχεδιασμού για τον Δήμο μας, που θα αξιοποιεί τη θέση και τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και του γενικού συμφέροντος», ανέφερε η κα Καλογιάννη

  Παράλληλα, τόνισε πως η παράταξή της έχει επισημάνει πολλές φορές ότι η ένταξη του Δήμου στο πλαίσιο των «100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030» αποτελεί πλεονέκτημα για τον τόπο, αλλά είναι και ένα μεγάλο στοίχημα. «Για να προσδώσει, όμως, απτά και θετικά αποτελέσματα για τον Δήμο μας, απαιτείται μεθοδική και συστηματική δουλειά συνδεδεμένη με συγκεκριμένους στόχους σε αντίστοιχα χρονικά ορόσημα, και συνεχή διάλογο με τους θεσμούς, φορείς και ενεργούς πολίτες. Τέλος, και σε ότι αφορά το στρατόπεδο Βελισσαρίου, θεωρούμε ότι έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες, για να επισπευστούν οι σχετικές διαδικασίες, προκειμένου ο Δήμος να δρομολογήσει ταχύτατα μεν, στέρεα δε τα επόμενα βήματα», κατέληξε η κα Καλογιάννη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ