Κυριακή 21.04.2024
More

  Ιωαννίνων Μάξιμος: «Δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε αδιάφοροι»

  Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία για το νέο έτος, η Μητρόπολη Ιωαννίνων υποδέχθηκε το 2023, στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου έδωσαν το παρών οι εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και δεκάδες πολίτες.

  Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος στην ομιλία του προς το ποίμνιο στο τέλος της Δοξολογίας αναφέρθηκε στον εορτασμό της υποδοχής του νέου έτους, που συμπίπτει με την Περιτομή του Ιησού, την όγδοη μέρα μετά τη γέννησή του, παράλληλα όμως και στις προκλήσεις του κάθε ανθρώπου και της κοινωνίας συνολικά στο δύσκολο και ασταθές περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Έτσι έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ευθύνη που καλείται να αναλάβει ο καθένας για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές.

  «Εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε αδιάφοροι απέναντι σε κανέναν και στα προβλήματα που ο κόσμος αντιμετωπίζει. Είναι σημαντική η λέξη και η έννοια της ευθύνης, απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στην κοινωνία συνολικά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

  Η δεξίωση στο διοικητήριο της Περιφέρειας

  Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και σύσσωμη η περιφερειακή αρχή υποδέχθηκαν και αντάλλαξαν ευχές με πολιτικούς παράγοντες του τόπου, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς επίσης και πολίτες.

  Τις ευχές τους για μία καλύτερη χρονιά από την περασμένη, που δημιούργησε και άφησε ανοιχτές πληγές σε παγκόσμιο επίπεδο, εξέφρασαν με σύντομες δηλώσεις τους ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και οι βουλευτές Στ. Καλογιάννης και Μερ. Τζούφη αντίστοιχα.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ