Κυριακή 13.06.2021
More

  Κ. Καμπουράκης: «Δεν κλείνουμε τα σχολεία για να πάμε σε καφετέριες»

  Για την προσωρινή απαγόρευση όλων των δομών εκπαίδευσης για 14 ημέρες, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, μίλησε σε τοπικά μέσα o Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου, Κ. Καμπουράκης.

  Αναστέλλεται και η λειτουργία χώρων άθλησης που βρίσκονται μέσα στα σχολεία, καθώς και βιβλιοθηκών και κυλικείων. Ωστόσο, κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι διοικητικές δομές των εκπαιδευτικών μονάδων.

  Ο κ. Καμπουράκης ανέφερε πως χθες ετέθη στην Υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως το θέμα που αφορά τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

  Ο κ. Καμπουράκης τόνισε, επίσης, ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ. Η διοικητική δομή του σχολείου θα λειτουργεί κανονικά για την έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.

  «Ανακοινώθηκαν οι διορισμοί των 1.040 εκπαιδευτικών ειδικού βοηθητικού προσωπικού, οι οποίοι θα πρέπει να παρουσιαστούν μέχρι την Παρασκευή. Θα πρέπει να το πούμε καθαρά. Ο λόγος που έκλεισαν οι μονάδες είναι για να αποφύγουμε τις συναθροίσεις. Να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και τα παιδιά να συμμορφωθούν στις υποδείξεις της επιστήμης. Δεν κλείνουμε τα σχολεία για να πάμε σε καφετέριες και χώρους μαζικής εστίασης. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και αυξάνουμε την υπευθυνότητά μας. Θα δούμε τι θα γίνει με την κάλυψη των διδακτικών ωρών. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται για την κάλυψη μέρους των διδακτικών ωρών είναι και η τηλεκπαίδευση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπουράκης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ