Σάββατο 04.02.2023
More

  Κ. Καμπουράκης: «Οι υποψήφιοι να είναι σίγουροι για τις σχολές που θα δηλώσουν»

  Από σήμερα ξεκινάει η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουλίου.

  Για την διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Κώστας Καμπουράκης.

  «Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν να πάρουν κωδικό και από τον υπολογιστή τους θα έχουν πρόσβαση στο μηχανογραφικό. Μπορούν να το μελετήσουν να κάνουν προσωρινή αποθήκευση. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων θα κάνουν οριστική υποβολή. Όταν θα την κάνουν θα πρέπει να είναι σίγουροι για τις σχολές που θα δηλώσουν, καθώς μετά κλειδώνει το σύστημα και θα είναι δύσκολο να ξαναμπούν», είπε ο κ. Καμπουράκης.

  Υπολογίζεται ότι τη Δευτέρα 6 ή την Τρίτη 7 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστολής των βαθμολογιών στο Υπουργείο, συνεπώς γύρω στις 10 Ιουλίου, όπως είπε και η υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

  Σχετικά με τις εξετάσεις των ΤΕΦΑ, ο κ. Καμπουράκης ανέφερε πως «Να πω ότι ξεκίνησαν οι εξετάσεις για ΤΕΦΑ, όπως επίσης, θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα αγγλικά και στα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα και θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου. Όπως; επίσης και το Μουσικό Σχολείο αποτελεί εξεταστικό κέντρο για ειδικά μαθήματα μουσικής.

  Τέλος, ο κ. Καμπουράκης ανέφερε ότι τη διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού δελτίου θα κάνουν και όσοι δώσουν με το 10% και όσα παιδιά δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ