Δευτέρα 25.05.2020
More

  Κ. Καμπουράκης- Θετική η ανταπόκριση για την τηλεκπαίδευση

  Για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης μίλησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Κ. Καμπουράκης.

  «Ολοκληρώνεται η τηλεκπαίδευση σε επίπεδο Περιφέρειας. Ολοκληρώνεται και η εκπαίδευση για τα Λύκεια. Είχαμε τηλεδιάσκεψη παρουσία της υπουργού. Ξεκινάμε και σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση τόσο για τα Γυμνάσια όσο και για τα Δημοτικά. Είναι λίγο νωρίς για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσες ψηφιακές τάξεις έχουμε φτιάξει. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση από όλους είναι θετική, καθώς υπάρχει και η αντίστοιχη ψυχολογική υποστήριξη, αφού οι μαθητές βλέπουν ότι όλοι προσπαθούν να διατηρηθεί η επαφή. Σίγουρα, υπάρχουν προβλήματα τεχνικής φύσεως, αλλά θα τα ξεπεράσουμε όλα. Προσπαθούμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο και δυστυχώς ήταν πολλά πράγματα αφημένα. Έχουμε ομάδες υποστήριξης σε όλες τις δομές για να βοηθήσουν. Αναφορικά με τις πανελλήνιες, όπως είπε και η  υπουργός,  είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται, δεν ξέρουμε πότε θα μπούμε σε μια κανονικότητα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπουράκης.

   

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Επιδότηση φοιτητικού εισιτηρίου και κάρτας απεριορίστων διαδρομών

  Η σύναψη και υπογραφή σύμβασης του Δήμου Ιωαννιτών με το Αστικό ΚΤΕΛ για την επιδότηση καρτών απεριορίστων διαδρομών φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες εγκρίθηκε κατά τη σημερινή -δια περιφοράς- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  «Όχι» του Δήμου στην αίτηση για ανασκαφή κρυμμένου θησαυρού

  Ομόφωνα δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων η εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Παπαγεωργίου, για απόρριψη αίτησης πολίτη που αφορούσε χορήγηση συναίνεσης για ανασκαφή κρυμμένου θησαυρού.

  Επιστροφή στις καφετέριες κρατώντας… αποστάσεις

  Αρκετός κόσμος στις καφετέριες των Ιωαννίνων από το πρωί ειδικά στο κέντρο, αλλά και στην παραλίμνια περιοχή με τήρηση των όρων και κανόνων του ΕΟΔΥ.

  Έως 31/7 η λειτουργία παιδικών και βρεφικών σταθμών – Τι ισχύει για τις κατασκηνώσεις

  Από την 1η Ιουνίου ανοίγουν παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.   

  Παράταση μέχρι τις 26 Ιουνίου για δημοτικά & νηπιαγωγεία – Προαιρετική η μάσκα

  Διευκρινίσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των ειδικών σχολείων έδωσε η αρμόδια υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.