Δευτέρα 03.10.2022
More

  Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ – Επιστολή στους Δήμους Ιωαννιτών και Δωδώνης

  Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας απέστειλε στους Δήμους Ιωαννιτών και Δωδώνης την παρακάτω επιστολή

  Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας απέστειλε στους Δήμους Ιωαννιτών και Δωδώνης την παρακάτω επιστολή με αφορμή πρόσκλησή τους να παραστεί σε Συναυλία που οργανώνεται στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, σήμερα Σάββατο.

  «Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραστώ στη Συναυλία που οργανώνετε, το Σάββατο 16/7/2022, στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, προκειμένου να ακουστεί, για πρώτη φορά, ο ευγενικός και εμπνευσμένος Ύμνος, ο αφιερωμένος στο Ιερό και στο Μαντείο του Διός Ναΐου και της Διώνης.

  Αμετάθετες υποχρεώσεις δεν θα μου επιτρέψουν τελικά να είμαι μαζί σας, ωστόσο επωφελούμαι της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της υψηλού επιπέδου πολιτιστικής πρωτοβουλίας, που μέσα σε έναν ιστορικά και πνευματικά υποβλητικό χώρο αναγνωρίζει και διδάσκει.

  Ο Ύμνος σε εξαίρετη τόσο ποίηση, όσο και σύνθεση της Γιώτας Παρθενίου και του Κώστα Λώλη, που ακούγεται σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, είναι η έκφραση του δέους και του απέραντου σεβασμού και αναγνώρισης προς τη Δωδώνη, μιας άξιας και ευαίσθητης πλαστουργού του λόγου, της γνωστής σε όλους μας Γιώτας Παρθενίου, ενώ «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού», του ανεπανάληπτου Μίκη Θεοδωράκη, μας διδάσκει, ήδη από το 1962, όταν και πρωτακούστηκε «με μουσικές εξαίσιες, με φωνές» το βηματισμό της ενότητας μέσα από τα πάθη της σύγκρουσης.

  Εύχομαι κάθε επιτυχία στην εκδήλωση και επιτρέψτε μου να επαναλάβω τα συγχαρητήριά μου στους συντελεστές της», αναφέρει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ