Κυριακή 26.05.2024
More

  Και ονόματα από Ήπειρο στο φάκελο των 200 που εμπλέκονται σε οπαδικά επεισόδια

  «Άρωμα» Ιωαννίνων και Ηπείρου αντίστοιχα εμπεριέχει σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος

  «Άρωμα» Ιωαννίνων και Ηπείρου αντίστοιχα εμπεριέχει σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος που κατέθεσαν από κοινού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου και ο αναπλ. υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης την Τρίτη, ο οποίος περιλαμβάνει ονόματα και στοιχεία για την εμπλοκή αυτών σε οπαδικά επεισόδια, αλλά και σε σχέση με αναφορές σε ποινικά αδικήματα.

  Μεταξύ των 200 ονομάτων που περιλαμβάνονται στο φάκελο που κατατέθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, περιλαμβάνονται και ονόματα εμπλεκόμενων σε υποθέσεις που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία της Ηπείρου τους προηγούμενους μήνες έως και τα δύο τελευταία χρόνια.

  Μεταξύ των υποθέσεων αυτών όπως αναφέρουν οι πληροφορίες συμπεριλαμβάνεται και ο φάκελος με την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος οπαδών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τον περασμένο Απρίλιο στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων με φερόμενους δράστες, οπαδούς του Ολυμπιακού, επίθεση που οδήγησε για μήνες στην Εντατική ένα νεαρό φίλο του ΠΑΣ και με ελαφρύτερους τραυματισμούς και άλλα άτομα από την παρέα των φίλων του ΠΑΣ που δέχθηκαν την επίθεση.

  Υπενθυμίζεται, ότι και οι επτά εμπλεκόμενοι ως δράστες της επίθεσης είχαν συλληφθεί σε διάστημα λίγων ημερών και με κοινή απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα έχουν προφυλακιστεί, εν αναμονή της εκδίκασης στο ακροατήριο, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες.

  Μάλιστα, σε ρεπορτάζ αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης από το βράδυ της Τρίτης γίνεται λόγος και για άλλα ονόματα που εμπλέκονται στα επεισόδια που έλαβαν χώρα εντός του γηπέδου «Ζωσιμάδες» στον αγώνα του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό τον Δεκέμβριο του 2022, όταν μία περίπου ώρα πριν την έναρξη του αγώνα μία ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού κινήθηκε προς την σχεδόν άδεια κερκίδα των οπαδών του ΠΑΣ για να καταφέρουν τελικά να αποσπάσουν ένα πανό που είχε αναρτηθεί στα κάγκελα.

  Το βασικό ερώτημα βέβαια δεν είναι εάν ο φάκελος περιλαμβάνει τα παραπάνω στοιχεία των εμπλεκόμενων ή άλλων που φέρονται ως εμπλεκόμενοι, αλλά το γιατί τα ονόματα αυτά δε δόθηκαν στην Εισαγγελία όλο το προηγούμενο διάστημα και έπρεπε να συμβεί μία ακόμη δολοφονική επίθεση, αυτή τη φορά σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη για να διαβιβαστεί ο φάκελος με τα εκατοντάδες ονόματα που καλείται πλέον η αρμόδια Εισαγγελία να διερευνήσει εάν και κατά πόσον έχουν εμπλοκή σε περιστατικά οπαδικής βίας ή άλλων εγκληματικών ενεργειών.

  Ειδικά μάλιστα για την περίπτωση των επεισοδίων εντός του γηπέδου των «Ζωσιμάδων» προκάλεσε τεράστια ερωτήματα από την αρχή η στάση της Αστυνομίας που ενώ είχε ισχυρή παρουσία και εκτός αλλά και εντός του γηπέδου, απέφυγε να εμπλακεί για να προστατεύσει τους ελάχιστους φίλος του ΠΑΣ από την απρόκλητη επίθεση, ενώ ούτε στη συνέχεια κινήθηκε κάποια διαδικασία για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών παρότι το υλικό ήταν διαθέσιμο από τις κάμερες του γηπέδου…

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ