Πέμπτη 22.02.2024
More

  Και πάλι η ατομική ευθύνη μπροστά

  Την «ατομική ευθύνη» επικαλέστηκε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, Θοδωρής Τζαρούχης

  Ο κ. Τζαρούχης αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων-και στην περιοχή μας, λέγοντας ότι «η μεταδοτικότητα οφείλεται στον συγχρωτισμό …. και στις συγκεντρώσεις», ρίχνοντας τις ευθύνες στην αντιπολίτευση.

  Την ίδια ώρα, βέβαια,  συγχρωτίζεται πολύς κόσμος σε εργασιακούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά αυτό δεν φαίνεται να μετράει στην ζυγαριά περί ευθύνης… με την ίδια βαρύτητα!

  Τα πράγματα, ωστόσο, παραμένουν δύσκολα και οι ειδικοί μιλούν για ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο για το σύστημα υγείας μέχρι και τα μέσα του επόμενου μήνα, εκφράζοντας εκτιμήσεις για σταδιακή άμβλυνση της επιδημιολογικής εικόνας μετά τις 15 Απριλίου, αλλά και προειδοποιώντας ότι η κατάσταση στο ΕΣΥ θα παραμείνει ιδιαίτερα δύσκολη τις επόμενες δύο εβδομάδες.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό εξέταση είναι το ζήτημα των διαδημοτικών μετακινήσεων, χωρίς να αναμένονται – πιθανότατα – άμεσες αποφάσεις, αλλά περισσότερο  συζήτηση οριοθέτησης χρονοδιαγράμματος, πάντα σε συνάρτηση με τους επιδημιολογικούς δείκτες ενώ αναμένονται και οι διευκρινίσεις για τα self-test που θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες δωρεάν από τα φαρμακεία.

  Ο κ. Τζαρούχης πάντως αναμένει στο επόμενο διάστημα η κατάσταση, και εξαιτίας της αλλαγής του καιρού, να βελτιωθεί ώστε να έχουμε επανεκκίνηση της αγοράς δεδομένης και της μεγάλης πίεσης που έχει διαμορφωθεί στο οικονομικό πεδίο.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ