Κακαβιά: Μεγάλες κατασχέσεις από την ΑΑΔΕ – Λαθραία καπνικά, αλκοόλ και φάρμακα

Σημαντικές υποθέσεις λαθρεμπορίου και παράνομης διακίνησης προϊόντων εντόπισαν οι τελωνειακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026, με το Τελωνείο Κακαβιάς να καταγράφει αρκετές από τις σημαντικές επιτυχίες των ελέγχων στην Ήπειρο.

Με τη χρήση σύγχρονων συστημάτων ελέγχου και τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων ανιχνευτών, οι τελωνειακοί ελεγκτές προχώρησαν σε κατασχέσεις χρημάτων, καπνικών προϊόντων, παράνομων φαρμάκων, αλκοολούχων ποτών και άλλων ειδών που επιχειρήθηκε να διακινηθούν παράνομα από τα σύνορα.

Οι κατασχέσεις στην Κακαβιά

Στο Τελωνείο Κακαβιάς εντοπίστηκαν συνολικά 118.000 ευρώ σε αδήλωτα ρευστά διαθέσιμα.

Παράλληλα, σε ελέγχους για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων κατασχέθηκαν 18 κιλά καπνού.

Ιδιαίτερη ήταν η περίπτωση κατά την οποία, με τη βοήθεια του αυτοκινούμενου συστήματος X-Ray, οι τελωνειακοί εντόπισαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 100 λίτρα λαθραίου χύμα αλκοολούχου ποτού. Οι ποσότητες ήταν κρυμμένες σε χώρους αποσκευών επιβατικού οχήματος και λεωφορείου της γραμμής Τίρανα – Αθήνα.

Επίσης, σε άλλες υποθέσεις στο Τελωνείο Κακαβιάς εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν παράνομα προϊόντα που αφορούσαν τη φαρμακευτική και αγροτική αγορά, όπως παράνομα φυτοφάρμακα.

Συνολικά πάνω από 31.000 παραποιημένα προϊόντα και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Σε πανελλαδικό επίπεδο, οι τελωνειακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2026 κατάσχεσαν μεταξύ άλλων:

  • περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ και σημαντικά ποσά σε ξένα νομίσματα,
  • πάνω από 4,1 εκατ. τεμάχια τσιγάρων,
  • 347 λίτρα παράνομων αλκοολούχων ποτών,
  • 31.013 παραποιημένα προϊόντα,
  • 528 είδη παράνομου οπλισμού,
  • ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, μεταξύ των οποίων κάνναβη και KHAT.

Παράνομες μεταφορές και στα υπόλοιπα τελωνεία της Ηπείρου

Στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, σημαντικές ήταν και οι υποθέσεις που καταγράφηκαν σε άλλα σημεία ελέγχου.

Στο Τελωνείο Μαυροματίου διαπιστώθηκε περίπτωση εισόδου στη χώρα οχήματος που είχε δηλωθεί ως κλεμμένο, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των επιβαινόντων και την κατάσχεσή του.

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ συνεχίζονται σε αεροδρόμια, λιμάνια και συνοριακούς σταθμούς, με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης προϊόντων και κεφαλαίων.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ