Πέμπτη 11.08.2022
More

  Κάλεσμα για εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο

  Το Μουσικό σχολείο Ιωαννίνων απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους μαθητές, της Έκτης τάξης, των Δημοτικών Σχολείων, του νομού Ιωαννίνων που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στην Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού  Σχολείου, να υποβάλουν αίτηση εγγραφής για το σχολικό έτος 2020-2021. 

  Οι αιτήσεις κατατίθενται από τους γονείς-κηδεμόνες, με ηλεκτρονικό τρόπο στη διεύθυνση του σχολείου μας καθώς επίσης και αυτοπροσώπως  με ραντεβού, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο του σχολείου από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου και ώρες 09:00-14:00.

  Στην Α΄ τάξη Γυμνασίου εγγράφονται μαθητές, απόφοιτοι  των Δημοτικών Σχολείων, ύστερα από επιλογή, που πραγματοποιείται μεταξύ των υποψηφίων. Οι  συγκεκριμένες απλές  εξετάσεις  διενεργούνται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Μουσικών  Σχολείων,  στις εγκαταστάσεις του σχολείου και περιλαμβάνουν, γραπτή και προφορική εξέταση της μουσικής αντίληψης, με στόχο  να διερευνηθεί η ευαισθησία, η κλίση των μαθητών και οι  δεξιότητές τους στη μουσική, χωρίς να κρίνεται απαραίτητη οποιαδήποτε προϋπάρχουσα μουσική γνώση.

  Εκτός  από την Α’ Γυμνασίου, στο Μουσικό Σχολείο μπορούν να μετεγγραφούν μαθητές και σε μεγαλύτερες τάξεις, με τον ίδιο τρόπο, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, για την πλήρωση κενών θέσεων, που μπορεί να προέκυψαν.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ