Δευτέρα 03.10.2022
More

  Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργία

  Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργία της Κυριακής

  Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν:

  «Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.

  Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχει βάλει στο στόχαστρο η σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισε στη Βουλή κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία την ώρα που η πανδημία καλπάζει και έχουμε θρηνήσει, ως τώρα, χιλιάδες νεκρούς.

  Διαλύει, έτσι, τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση.

  Πέρα, όμως, από τα αντιλαϊκά νομοθετήματα που η Κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή, εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή και συνάμα η ακρίβεια εκτινάσσει τις τιμές των προϊόντων στα ύψη, ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 10%,  η Κυβέρνηση δεν συζητά καν καμιά αύξηση για τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα, οδηγώντας τους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

  Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν να συνεχίσουν να πληρώνουν αυτοί τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί, στα είδη λαϊκής ανάγκης.

  Το αίτημα

  «Αυξήσεις ΤΩΡΑ για να ζούμε με αξιοπρέπεια» είναι κυρίαρχο στις κινητοποιήσεις μας και θα το διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

  Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς – αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Κυβέρνησης.

  Οι εργαζόμενοι του Δημοσίου διεκδικούν:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

  Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.

  Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του υγειονομικού προσωπικού.
  Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι άνεργου , χαμηλοσυνταξιούχου, εργαζόμενου που οι αποδοχές του δεν ανταποκρίνονται στο σημερινό κόστος διαβίωσης. Καλούμε τους πολίτες που

  κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος να επικοινωνήσουν με το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, με στόχο την ματαίωση της διακοπής.

  Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

  Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση της εργατικής πρωτομαγιάς στις 10 το πρωί της Κυριακής στο εργατικό κέντρο.»

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ