Τετάρτη 24.04.2024
More

  Καλή η πρωτιά, αλλά υπάρχουν και τα προβλήματα

  Ως ένα «παράσημο» υποδέχθηκαν οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης από τους επισκέπτες και πελάτες, για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

  Αυτό το στοιχείο αποτυπώθηκε στο στατιστικό δελτίο του Ινσιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επαναλαμβάνοντας το ίδιο αποτέλεσμα με το 2019.

  Τα ξενοδοχεία της Ηπείρου και όχι μόνο των Ιωαννίνων διακρίθηκαν με τους επισκέπτες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους σε ποσοστό 91,2% και τα ξενοδοχεία των Κυκλάδων να ακολουθούν με 90,4%.

  Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης η πρωτιά είναι σημαντική, όμως οι ξενοδόχοι δεν μένουν σε αυτήν, αλλά προσπαθούν, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της αγοράς και της αυτοδιοίκησης να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

  Ικανοποιητικές πληρότητες

  Η εικόνα με τις πληρότητες και γενικότερα με τις κρατήσεις για τον Ιούλιο αλλά και τον Αύγουστο στα Ιωάννινα είναι εξαιρετικά θετική και εκτιμάται ότι αν δεν προκύψει κάτι αναπάντεχο, παρόμοια θα είναι η εικόνα και τον Σεπτέμβριο.

  Η αγωνία που υπάρχει ωστόσο αφορά στην πορεία των εσόδων των επιχειρήσεων, που λόγω της αύξησης του λειτουργικού κόστους αναμένεται να είναι μειωμένα.

  «Προφανώς λόγω των δυσκολιών υπάρχει αγωνία για το πως θα κλείσουν οι επιχειρήσεις το οικονομικό έτος και εκτιμούμε ότι οι περισσότερες θα κλείσουν τη χρονιά με οριακά κέρδη.

  Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση στήριξε τον κλάδο, από την άλλη όμως υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά που προκαλούν δυσκολίες όπως είναι οι μεγάλες αυξήσεις στις πρώτες ύλες για το φαγητό, αλλά επίσης και η μη αποδοχή προς το παρόν του αιτήματος για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων των επιχειρήσεων του κλάδου», σημείωσε ο κ. Σουρέλης.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ