Κυριακή 05.12.2021
More

  Καμία ελαστικότητα στην εφαρμογή των μέτρων

  Στα Γιάννενα βρέθηκε σήμερα το πρωί η υφυπουργός Εργασίας και κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

  Η υφυπουργός πραγματοποίησε επισκέψεις στο Κέντρο Πρόνοιας και το Γηροκομείο προκειμένου να ενημερωθεί για την τήρηση των νέων μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

  «Είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί επισκέφθηκα τις δομές και είδα την λειτουργία τους. Είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε την λειτουργία των κλειστών δομών. Βρίσκομαι εδώ για αυτό το λόγο: να περάσω το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει καμία ελαστικότητα και βέβαια πάντα σε συνεργασία με τις περιφέρειες για να διασφαλίσουμε τους κανόνες υγείας και να τηρούνται απαρέγκλιτα», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.

  Πρωτόκολλα υπήρχαν είπε η υπουργός, αλλά τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι δυναμικά και έτσι βγαίνουν συνεχώς νέα πρωτόκολλα για την λειτουργία των δομών προ εύρεσης, αλλά και μετά εύρεσης κρούσματος.

  Πέραν του κορωνοϊού αναφέρθηκε και στην εν γένει στήριξη της πρόνοιας όλων των ευαίσθητων ομάδων

  «Ήδη ξεκινήσαμε δυναμικά και αυξήσαμε τους εργαζόμενους στα κέντρα πρόνοιας, έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες όπως πρέπει», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, ενώ
  για τους θανάτους σε γηροκομεία υπογράμμισε ότι υπάρχει ανησυχία και για αυτό είναι πιθανόν να οδηγηθούμε και σε αυστηρότερα μέτρα.

  Η υφυπουργός μετά την συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Αλ. Καχριμάνη, υποστήριξε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τους ελέγχους, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών. Συμπλήρωσε ότι έχει ενεργοποιηθεί κλιμάκιο ελέγχου και ζητούν από εργαζόμενους και διοικήσεις να τηρούν αυστηρά τα μέτρα.

  Αναφορικά με τα σχολικά γεύματα, η κ. Μιχαηλίδου είπε πως: «Τα σχολικά γεύματα είναι μια μεγάλη πολιτική του υπουργείου. Δυστυχώς, δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι δομές, αλλά προσπαθούμε με την έναρξη της χρόνιας να υπάρχει διανομή σχολικών γευμάτων. Αυτή τη χρονιά δεν υπάρχει νέα διαγωνιστική διαδικασία, δεν θα μπουν άλλες περιοχές. Θα ακούσουμε όλα τα αιτήματα με ενδιαφέρον.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ