Σάββατο 05.12.2020
More

  Καμία ελαστικότητα στην εφαρμογή των μέτρων

  Στα Γιάννενα βρέθηκε σήμερα το πρωί η υφυπουργός Εργασίας και κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

  Η υφυπουργός πραγματοποίησε επισκέψεις στο Κέντρο Πρόνοιας και το Γηροκομείο προκειμένου να ενημερωθεί για την τήρηση των νέων μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

  «Είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί επισκέφθηκα τις δομές και είδα την λειτουργία τους. Είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε την λειτουργία των κλειστών δομών. Βρίσκομαι εδώ για αυτό το λόγο: να περάσω το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει καμία ελαστικότητα και βέβαια πάντα σε συνεργασία με τις περιφέρειες για να διασφαλίσουμε τους κανόνες υγείας και να τηρούνται απαρέγκλιτα», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.

  Πρωτόκολλα υπήρχαν είπε η υπουργός, αλλά τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι δυναμικά και έτσι βγαίνουν συνεχώς νέα πρωτόκολλα για την λειτουργία των δομών προ εύρεσης, αλλά και μετά εύρεσης κρούσματος.

  Πέραν του κορωνοϊού αναφέρθηκε και στην εν γένει στήριξη της πρόνοιας όλων των ευαίσθητων ομάδων

  «Ήδη ξεκινήσαμε δυναμικά και αυξήσαμε τους εργαζόμενους στα κέντρα πρόνοιας, έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες όπως πρέπει», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, ενώ
  για τους θανάτους σε γηροκομεία υπογράμμισε ότι υπάρχει ανησυχία και για αυτό είναι πιθανόν να οδηγηθούμε και σε αυστηρότερα μέτρα.

  Η υφυπουργός μετά την συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Αλ. Καχριμάνη, υποστήριξε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τους ελέγχους, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών. Συμπλήρωσε ότι έχει ενεργοποιηθεί κλιμάκιο ελέγχου και ζητούν από εργαζόμενους και διοικήσεις να τηρούν αυστηρά τα μέτρα.

  Αναφορικά με τα σχολικά γεύματα, η κ. Μιχαηλίδου είπε πως: «Τα σχολικά γεύματα είναι μια μεγάλη πολιτική του υπουργείου. Δυστυχώς, δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι δομές, αλλά προσπαθούμε με την έναρξη της χρόνιας να υπάρχει διανομή σχολικών γευμάτων. Αυτή τη χρονιά δεν υπάρχει νέα διαγωνιστική διαδικασία, δεν θα μπουν άλλες περιοχές. Θα ακούσουμε όλα τα αιτήματα με ενδιαφέρον.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Με ποια σειρά θα ανοίξουν τα καταστήματα για τις γιορτές

  Ο οδικός χάρτης για την αγορά των Χριστουγέννων

  Προς παράταση τα τέλη κυκλοφορίας – Επίδομα θέρμανσης για φυσικό αέριο και πέλετ

  Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης 

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του Σαββατοκύριακου 5-6 Δεκεμβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.