Κυριακή 20.06.2021
More

  «Καμπανάκι» κινδύνου για τις αλλαγές του Αυγούστου

  Τα ρεκόρ σε κρούσματα, η αύξηση των μετακινήσεων και οι εκκλήσεις προς τους νέους

  Έκκληση προς τους πολίτες της Ηπείρου κυρίως βέβαια προς τους νέους και τις νέες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τηρώντας με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα πρόληψης όπως έκαναν και όλο το προηγούμενο διάστημα, απευθύνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Στ. Τσιάρα.

  Με τη χώρα να καταγράφει την τελευταία εβδομάδα συνεχόμενα αρνητικά ρεκόρ στην καθημερινή καταγραφή των κρουσμάτων, με εξαίρεση τη Δευτέρα, η εκτίμηση της επιστημονικής κοινότητας είναι πως οι αριθμοί αυτοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται και το επόμενο διάστημα, κάτι που θεωρείται αναμενόμενο σε μεγάλο βαθμό, λόγω των πολλών μετακινήσεων κυρίως από τις αρχές του Αυγούστου και ακόμη ειδικότερα προς τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως τα νησιά των Κυκλάδων.

  Στόχος όμως των μέτρων που ανακοινώνονται καθημερινά πλέον, όπως τα χθεσινά που αφορούν στη Μύκονο και τη Χαλκιδική, όπου έγινε υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, θα συνεχίσουν να λαμβάνονται όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, με βάση της επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής.

  Η κα Τσιάρα σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα τόνισε, ότι αυτό που προβληματίζει, είναι ότι υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί ασθενείς, οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα πρόληψης και με τον τρόπο αυτό μεταδίδουν εύκολα, χωρίς να το καταλαβαίνουν και χωρίς να το θέλουν προφανώς, τον ιό σε άλλα άτομα.

  «Οι νέες ηλικίες αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τον ιό, αλλά κανείς δεν είναι άτρωτος. Δυστυχώς, έχουμε και περιπτώσεις που νέοι έχουν νοσήσει πολύ σοβαρά από τον κορωνοϊό και γι’ αυτό ζητάμε απ’ όλους να επιδεικνύουν μεγαλύτερη προσοχή», ανέφερε η κα Τσιάρα.

  Η Ήπειρος

  Αναφορικά τέλος με τις αιτίες που ακόμη στην Ήπειρο, η καταγραφή των κρουσμάτων βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, η κα Τσιάρα έκανε λόγο για ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, που οφείλεται στην τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, στο ότι η Ήπειρος και ειδικότερα τα Ιωάννινα, παραμένουν μία απομονωμένη περιοχή, χωρίς πολλές μετακινήσεις ατόμων σε συνδυασμό με την συνεχή ενημέρωση της κοινής γνώμης από τους αρμόδιους φορείς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ