Πέμπτη 28.05.2020
More

  Καμπανάκι κινδύνου για τις ιατρικές δομές

  Ένα ισχυρό καμπανάκι κινδύνου για τις ιατρικές δομές της χώρας έχει σημάνει η εξάπλωση του κορωνοϊού, που αντιμετωπίζεται ως ένα σοβαρό νόσημα, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να πλήξει εκατομμύρια πολίτες σε όλον τον κόσμο.

  Προς το παρόν βέβαια, η εξάπλωσή του πλην κάποιων σποραδικών περιστατικών, περιορίζεται στην Κίνα, όμως αυτό κάθε άλλο παρά μπορεί να λειτουργήσει καθησυχαστικά, τη στιγμή, που τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, αν και το ποσοστό θνητότητας των ασθενών, εντάσσεται εντός των φυσιολογικών ή αναμενόμενων.

  Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενημέρωσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στα Γιάννενα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Στ. Τσιάρα μίλησε για τον κορωνοϊό, την εξάπλωσή του, τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να λαμβάνουν όλοι οι πολίτες, αλλά και οι επαγγελματίες υγείας.

  Επίσης, τόνισε, πως μέχρι στιγμής φαίνεται, ότι δεν υπάρχει κάποια ειδική αντιική αγωγή, απλώς δοκιμάζονται διάφορα σχήματα, που προς το παρόν δε φαίνονται αποτελεσματικά.
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Τα νοσοκομεία της Ηπείρου στη νέα 3η ΥΠΕ με έδρα τα Ιωάννινα- “Σπάει” η 6η ΥΠΕ

  Ιδρύεται νέα Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία θα υπάγονται πλέον τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οποία μέχρι σήμερα ανήκαν στην 6η ΥΠΕ με έδρα την Πάτρα. Η νέα 3η ΥΠΕ θα έχει τα όρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και έδρα τα Γιάννενα.

  Πρόεδρος της ΕΤΑΔ ΑΕ ο Αντώνης Μπέζας

  Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. αναλαμβάνει ο Αντώνης Μπέζας, πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

  Μνημόνιο συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ υπέγραψε ο Δήμος Ιωαννιτών

  Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ και ο εκπρόσωπος της Ύπατης αρμοστείας.

  Στην ανεργία, 17 καθαρίστριες του ΠΓΝΙ, μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας

  Αγωνιώδη έκκληση να βρεθεί λύση έστω την ύστατη στιγμή και να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, απευθύνουν 17 εργαζόμενες καθαρίστριες στο ΠΓΝΙ

  Στα Γιάννενα το Σάββατο ο Γ.Γ Τουρισμού Κων. Λούλης

  Σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης στην Ήπειρο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, παρουσία του Γεν. Γραμματέα του υπ. Τουρισμού Κων. Λούλη.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.