Κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την Τρίτη το μεσημέρι, με τα περισσότερα να εγκρίνονται ομόφωνα. Ο Γ. Αρλέτος επέλεξε να απέχει από δύο-τρία ζητήματα, σημειώνοντας ότι θα τοποθετηθεί αναλυτικά όταν αυτά συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μεγάλο μέρος της ημερήσιας διάταξης αφορούσε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και ειδικότερα τις τζαμάλες και τις παραχωρήσεις χώρων για την πραγματοποίησή τους. Στο σημείο αυτό ο κ. Αρλέτος σχολίασε με καυστικό χιούμορ την αλλαγή στάσης της δημοτικής αρχής σχετικά με το άναμμα τζαμάλας έξω από το δημαρχείο.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η Επιτροπή, έπειτα από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου και με αρνητικές γνωμοδοτήσεις και από άλλους φορείς, όπως η Τροχαία, είχε ταχθεί κατά της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Ωστόσο, οι αντιδράσεις του Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων οδήγησαν σε αναθεώρηση της απόφασης, γεγονός που προκάλεσε νέες ενστάσεις εντός της αίθουσας.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Τάτσης δεν σχολίασε τις αιχμές που διατυπώθηκαν, περιοριζόμενος σε ένα χαμόγελο.
Μεταξύ των θεμάτων που ξεχώρισαν ήταν η απόφαση για υποβολή μήνυσης για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, ενώ αποσύρθηκε το θέμα που αφορούσε την άρση απαλλοτρίωσης ιδιοκτησίας στην περιοχή της Δροσιά Ιωαννίνων.








