Δευτέρα 21.06.2021
More

  Κατάρτιση στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών

  Σε δύο ολοκληρωμένα προγράμματα προχωρούν από κοινού το ΚΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ και ο Δήμος Ιωαννιτών

  Την έναρξη υλοποίησης δύο ολοκληρωμένων προγραμμάτων κατάρτισης για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών ανακοίνωσαν από κοινού η διεύθυνση του ΚΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ και ο δήμος Ιωαννιτών.

  Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη συμφωνία μεταξύ των δύο φορέων που αναφέρεται στην διαδικασία της πρωτογενούς παραγωγής, για το ΚΕΚ ΟΑΕΔ όμως, είναι απλώς η συνέχεια μίας αντίστοιχης πρωτοβουλίας που υλοποιήθηκε και στα αρωματικά φυτά και σε άλλους τομείς, με άλλους δήμους της Ηπείρου και άλλων περιφερειών.

  Σε συνάρτηση με την πανδημία και από την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα εξαρτηθεί εάν ο τελικός αριθμός των καταρτιζόμενων θα είναι 25 ανά τμήμα (σύνολο 50) ή εάν ζητηθεί να υλοποιηθούν τα δύο προγράμματα με περιορισμένο αριθμό ωφελούμενων.

  Ο διευθυντής του ΚΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ Αργύρης Κύρκος και αντίστοιχα ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ των δύο φορέων, που θα επισφραγιστεί και επίσημα το επόμενο διάστημα με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

  Για την διαδικασία του ολοκληρωμένου προγράμματος, θα αξιοποιηθούν και δημοτικές εκτάσεις του δήμου Ιωαννιτών, όπως ανέφερε ο κ. Βλέτσας, αλλά το ποιες θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί από τους ωφελούμενους και τις περιοχές του δήμου από τις οποίες κατάγονται ή τις περιοχές στις οποίες διαμένουν. «Αυτό που επιδιώκει ο δήμος Ιωαννιτών, είναι να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες για να δοθούν περισσότερα κίνητρα σε νέους και νέες να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή. Το επόμενο διάστημα θα γίνει αναλυτικά η ανακοίνωση της πρόσκλησης των ενδιαφερόμενων για το πρόγραμμα και θα ανακοινωθούν και τα κριτήρια μοριοδότησης», ανέφερε ο κ. Βλέτσας. Ο δήμος Ιωαννιτών προτίθεται το επόμενο διάστημα να δημιουργήσει και την Τράπεζα Αγροτικής Γης, διαθέτοντας δικές του εκτάσεις, για την επαγγελματική ενασχόληση νέων αγροτών.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ