Σάββατο 03.06.2023
More

  Κατάσχεση υλικών μέσων και προϊόντων λαθροϋλοτομίας από το Δασαρχείο Ιωαννίνων στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

  Νέο περιστατικό λαθροϋλοτομίας στην περιφέρεια του δημοτικού δάσους της κοινότητας Καβαλαρίου

  Νέο περιστατικό λαθροϋλοτομίας εντοπίστηκε στην περιφέρεια του δημοτικού δάσους της κοινότητας Καβαλαρίου (στην ζώνη δρυοδασών Κεντρικού – Ανατολικού Ζαγορίου) στην θέση «Μουρτζιά», μετά από καταγραφή και αξιοποίηση έγκυρων πληροφοριών και στοιχείων πεδίου, ήδη από τον μήνα Ιούλιο.

  Ακολούθησε διακριτική προσέγγιση της περιοχής από τους υπαλλήλους της Δασικής Υπηρεσίας, νωρίς το βράδυ της 20ης Αυγούστου και τελικά ο λαθροϋλοτόμος εντοπίστηκε και πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να κόβει και να τεμαχίζει με αλυσοπρίονο καυσόξυλα δρυός δίπλα σε αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο τα φόρτωνε με σκοπό να τα μεταφέρει και να τα πουλήσει σε άγνωστους αγοραστές.

  Καταμετρήθηκαν επί τόπου 12,00 τόνοι λαθραίων καυσόξυλων ενώ στην γύρω περιοχή εντοπίστηκαν επιπλέον 62 πρέμνα από παράνομα υλοτομημένα δέντρα δρυός, διαμέτρου από 12 – 46 εκατοστών. Η ανευρεθείσα ποσότητα παράνομα υλοτομημένης ξυλείας καθώς και το σύνολο των μέσων της λαθροϋλοτομίας όπως και το αγροτικό αυτοκίνητο, κατασχέθηκαν επί τόπου και ο παραβάτης, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, θα οδηγηθεί πλέον στην δικαιοσύνη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ