Κυριακή 23.06.2024
More

  Κατασχέθηκαν 1.787 τεμάχια πυροτεχνίας

  Στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αποτροπή της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων 

  Στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την αποτροπή της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, συνελήφθη την Μ. Τετάρτη το μεσημέρι σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

  Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα που διατηρεί ο κατηγορούμενος, διαπιστώθηκε να κατέχει προς διάθεση χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή 1.787 τεμάχια πυροτεχνίας, διαφόρων ειδών και τύπων, τα οποία κατασχέθηκαν.

  «Με αφορμή το περιστατικό, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα στη χώρα μας, έχουμε γίνει μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων – πολλά από τα οποία με θύματα ανήλικους – εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο», σημειώνει η Αστυνομία.

  Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει:

  – Η άνευ άδειας κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, καθώς και κάθε είδος πυροτεχνίας απαγορεύεται.

  – Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

  – Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

  – Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

  – Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

  -Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ