Σάββατο 20.04.2024
More

  Κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά για τον Λούρο

  Την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου την οποία είχαν προαναγγέλλει οι Ορίζοντες Ηπείρου για το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Λούρο κατέθεσε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Ριζόπουλος.

  Σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι απόδοση ευθυνών στην ανομβρία εκ μέρους του Περιφερειάρχη είναι μια πολιτική προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών η οποία όμως δεν έχει καμία βάση.

  «Δεν μου είναι ευχάριστο αυτό που έκανα σήμερα. Η πολιτική δεν πρέπει να διεξάγεται στα δικαστήρια, αλλά το τελευταίο που επιθυμώ για μια τέτοια τεράστια ζημιά είναι οι Ορίζοντες Ηπείρου να μπουν στο κάδρο της συγκάλυψης. Για τον ίδιο λόγο προσφύγαμε στην Αποκεντρωμένη για το σκάνδαλο των φωτοβολταϊκών ελπίζοντας όμως να είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις. Να είστε σίγουροι όμως ότι αν δοθούν κι άλλες αφορμές θα το κάνουμε ξανά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ριζόπουλος.

  Για το Ιωάννινα – Κακαβιά

  Στη συνέχεια, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, αναφέρθηκε στην εξέλιξη που είχε το θέμα της σύνδεσης των Ιωαννίνων με την Κακαβιά ως συνέχεια της Ιόνιας οδού, καθώς την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Υποδομών, ανακοίνωσε ότι αναζητά ανεξάρτητο σύμβουλο για την ολοκλήρωση των τευχών δημοπράτησης του έργου με κόστος 1,8 εκ. ευρώ.

  Ο κ. Ριζόπουλος εξήγησε ότι με τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν το έργο δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι του 2024.

  «Ο διεθνής διαγωνισμός με το κόστος αυτό που έχει δεν μπορεί να έχει παραδοτέο νωρίτερα από έξι μήνες από την ημέρα που προκηρύχθηκε. Από εκεί και μετά χρειάζεται ένας χρόνος για να προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος και άγνωστο πόσος ακόμα μέχρι να ανακηρυχθεί τελικός. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι με βασική υπαιτιότητα του Περιφερειάρχη το έργο αυτό δεν ξεκινάει πριν το καλοκαίρι του 2024. Οι παλινωδίες του κ. Καχριμάνη να πάρει τις μελέτες εκείνος μόνο και μόνο για να τις επιστρέψει στο Υπουργείο 1,5 χρόνο μετά είναι η απόλυτη ομολογία αποτυχίας για το έργο αυτό. Μια ακόμα θητεία Καχριμάνη θα συνοδευτεί με το απόλυτο μηδέν για το Ιωάννινα – Κακαβιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ