Παρασκευή 02.12.2022
More

  «Κατεβάζει διακόπτες» η χώρα στις 6 Απριλίου

  Κάλεσμα στους εργαζόμενους προκειμένου να δώσουν μαζικά το «παρών» στην απεργία και την συγκέντρωση στις 6 Απριλίου, απηύθυνε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

  Κάλεσμα στους εργαζόμενους προκειμένου να δώσουν μαζικά το «παρών» στην απεργία και την συγκέντρωση στις 6 Απριλίου, απηύθυνε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου. Τα αιτήματα σύμφωνα με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής -που βρέθηκαν στα Γιάννενα στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης της απεργιακής κινητοποίησης,  αφορούν:

  – Αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού

  – Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

  – «Ξεπάγωμα» της διετίας 2015 – 17

  – Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

  – Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού

  – Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

  Παράλληλα, ζητούν την κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν 4808/2021) για τα εργασιακά, καθώς και την κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά ενώ τάσσονται κατά των ιδιωτικοποιήσεων των Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

  Ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρίστος Γρίβας, ξεκαθάρισε ότι στις 6 Απριλίου πρέπει να διεκδικηθεί το δικαίωμα όλων των εργαζόμενων για μια καλύτερη ζωή. Ζήτησε απο όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους, ζητώντας παράλληλα αυξήσεις στους μισθούς που δεν φτάνουν πια ούτε για τα αναγκαία.

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, ασκώντας σκληρή κριτική στις ενέργειες και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, κάνοντας ξεκάθαρο ότι «ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν πια να αντεπεξέλθουν στην ακρίβεια καθώς χάθηκε η όποια αγοραστική δύναμη είχαν», ζητώντας αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

  Ο νέος πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χρήστος Τάτσης από τη μεριά του, αναφέρθηκε στα αιτήματα του συνόλου του χώρου που εκπροσωπεί, τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια κινητοποίησης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εκείνη την ημέρα το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσουν και οι επιχειρήσεις προκειμένου να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση για την ανάγκη στήριξης των πολιτών.

  Επίσης, αποφάσεις για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία έλαβε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

  Τέλος, συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 6ης Απριλίου απηύθυνε και το Εργατικό Κέντρο που καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30πμ.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ