Τετάρτη 24.07.2024
More

  Καθημερινοί οι βανδαλισμοί στον αστικό εξοπλισμό στο Κάστρο

  Καθημερινό φαινόμενο τείνουν να γίνουν οι βανδαλισμοί εντός του Κάστρου από αγνώστους, στη συντριπτική τους πλειονότητα όμως από άτομα νεαρής ηλικίας που συνηθίζουν να κάνουν τις βόλτες τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

  Όπως αποκαλύπτεται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό, ακόμη και η πλατεία Γλυκήδων στη Βορειοανατολική πλευρά του Κάστρου, μπροστά στα Οθωμανικά Λουτρά, ένα έργο ανάπλασης που έχει δώσει διαφορετικό χρώμα και άλλη αισθητική στην περιοχή, έπεσε «θύμα» της μανίας των αγνώστων.

  Φωτιστικά σώματα, καλαθάκια και άλλα χρηστικά αντικείμενα που τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο του έργου είτε ξηλώθηκαν είτε καταστράφηκαν παντελώς από τη μανία των νεαρών που πέραν των άλλων προκαλούν και επιπλέον προβλήματα, διαταράσσοντας τις ώρες κοινής ησυχίας των κατοίκων με φωνές, ακόμη και με τη ρίψη κροτίδων και βεγγαλικών.

  Παρόμοια εικόνα με ζημιές σε αστικό εξοπλισμό παρατηρούνται και σε άλλα σημεία του Κάστρου και στη Νοτιοανατολική πλευρά του από τη θέση «Σκάλα», με τους κατοίκους να ζητούν από την Αστυνομία να έχει πιο συχνή παρουσία στο πλαίσιο της επιτήρησης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, ειδικά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ώστε αυτό να λειτουργήσει προληπτικά. Για τις ζημιές που έχουν γίνει στον αστικό εξοπλισμό έχει ήδη ενημερωθεί ο δήμος Ιωαννιτών και η Τεχνική του Υπηρεσία, ώστε να τις αποκαταστήσει.

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ