Τρίτη 28.05.2024
More

  Κεντρικός στόχος η οργάνωση της απεργίας της 9ης Νοεμβρίου

  Εκ νέου πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων ο Χρ. Γρίβας

  Η οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης που έχει προσδιοριστεί για τις 9 Νοεμβρίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αποτελεί το πρώτο μέλημα των αμέσως επόμενων ημερών για το νέο ΔΣ του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, που συγκροτήθηκε σε Σώμα μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

  Εκ νέου πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων εξελέγη ο Χρ. Γρίβας, που εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους συναδέλφους, που τον στήριξαν με την ψήφο τους, και προσδιόρισε τις επόμενες κινήσεις και τις προτεραιότητες του τοπικού Τμήματος. Εκτός από την απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου, έχει οριστικοποιηθεί και η διοργάνωση μίας ανοιχτής εκδήλωσης στις 1 Νοεμβρίου, στα Γιάννενα, όπου θα παρουσιαστεί η μελέτη του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ, σχετικά με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα από το 2011 έως το 2022.

  Η νέα Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος: Χρήστος Γρίβας
  • Γραμματέας: Γιώργος Γεωργάρας
  • Αντιπρόεδρος: Στέφανος Σίντος
  • Ταμίας: Στέφανος Μιχάλης
  • Αναπληρωτής Γραμματέας: Γεωργία Χητου
  • Μέλη: Μάρκος Μεγήρ, Ζέκα Τίνα, Γιάννης Λυκοτραφίτης, Χρήστος Μεντής

  Παρέμβαση για τις μετακινήσεις των ιατρών

  Ο κ. Γρίβας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κλήθηκε να σχολιάσει και το ζήτημα που έχει προκύψει με την προοπτική και αναζήτηση σε πρώτη φάση, πρόθυμων ιατρών από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, ώστε να κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εκεί προβλήματα, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού. «Τουλάχιστον για το νοσοκομείο Χατζηκώστα, προς το παρόν δεν υπάρχει «εντέλλεσθε», αλλά αναζήτηση τυχόν ενδιαφερόμενων ιατρών να κάνουν εφημερίες στην Κέρκυρα. Το ζήτημα όμως είναι, ότι μέσα και από αυτό το θέμα αποκαλύπτεται η γύμνια των επιλογών της Κυβέρνησης και του υπ. Υγείας στη δήθεν στήριξη της δημόσιας υγείας. Σε ένα σύστημα που λείπουν βασικές ειδικότητες ιατρών, όπως παθολόγοι και καρδιολόγοι, τα κενά σε μεγάλα νοσοκομεία, όπως αυτό της Κέρκυρας γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν με μετακινήσεις ιατρών από άλλες περιοχές, αποδυναμώνοντας και άλλα νοσοκομεία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γρίβας.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ