Δευτέρα 24.06.2024
More

  Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τη σφαγή στην Παλαιστίνη

  Ανοιχτό κάλεσμα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως όμως και συνολικά στους πολίτες της περιοχής, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τη σφαγή στην Παλαιστίνη, απευθύνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα ανοιχτή κινητοποίηση στο χώρο του κεντρικού δημαρχείου.

  Χθες το μεσημέρι, εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων πραγματοποίησαν μία συμβολική παράσταση στην είσοδο του Πανεπιστημίου, όπου ανήρτησαν ένα γιγαντιαίο πανό στο γλυπτό που κοσμεί την είσοδο της πανεπιστημιούπολης, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες για την σημερινή κινητοποίηση.

  «Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντησή μας απέναντι στο έγκλημα. Από τα Πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δε λυγίζουν απέναντι στην βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στην σωστή πλευρά της ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

  Στο ίδιο πλαίσιο είναι και το περιεχόμενο της πρόσκλησης που απευθύνει στη συγκέντρωση και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 18.30 σήμερα Τρίτη μπροστά από το χώρο του δημαρχείου Ιωαννίνων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ