Σάββατο 18.09.2021
More

  Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου για την προστασία της υγείας και ενάντια στην καταστολή

  Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο

  Το προκείμενο είναι ο τρόπος διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση και η κινητοποίηση έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο.

  Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι ‘τρομονόμοι’ του ΠΑΣΟΚ, η ποινικοποίηση της παρεμπόδισης των πλειστηριασμών και η προσπάθεια περιορισμών της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η κληρονομιά της κυβέρνησης της ΝΔ, πάνω σε αυτή κτίζει».

  «Όλοι μας ένα χρόνο τώρα, από την έναρξη της πανδημίας, παλεύουμε καθημερινά μόνοι μας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας. Εδώ και 12 μήνες στα δύο νοσοκομεία της πόλης παραμένουν 152 θέσεις ιατρών κενές, με αποτέλεσμα να «κλείνουν» κλινικές, τα χειρουργεία, και τα τακτικά ραντεβού να ακυρώνονται, ενώ πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Οι εμβολιασμοί γίνονται με το σταγονόμετρο για να μπορούν οι φαρμακοβιομηχανίες να παίζουν παιχνίδια με τις τιμές».

  Καταλήγει τονίζοντας ότι «η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα».

  Η Ταξική Ενότητα, συνδικαλιστική παράταξη στο Εργατικό Κέντρο, τονίζει μεταξύ άλλων:

  «Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη, ούτε τώρα που κρούσματα, διασωληνωμένοι και νεκροί αυξάνονται δραματικά, να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού. Δεν κάνει τίποτα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, δημιουργία ΜΕΘ και ενίσχυση των δομών περίθαλψης, για μαζικά και δωρεάν τεστ, για ενίσχυση των ΜΜΜ, για προσλήψεις στα σχολεία, για μέτρα προστασίας στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς».

  Συμπληρώνει ότι «επιστρατεύει την αστυνομοκρατία και την καταστολή των αγώνων για να κάμψει τις εργατικές- λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην εγκληματική της πολιτική. Το εργατικό κίνημα πρέπει να σπάσει το παρατεταμένο συνδικαλιστικό lockdown και την απραξία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και στις επιχειρήσεις».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ