Σάββατο 25.09.2021
More

  Κλειστά για μήνες τα ΚΑΠΗ

  Πολλά τα αιτήματα σε όλη τη χώρα για επαναλειτουργία με εμβολιασμένους

  Έκλεισαν τον Μάρτιο του 2020 με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και έκτοτε δεν επαναλειτούργησαν ούτε για μία ημέρα. Ο λόγος για τα ΚΑΠΗ που μήνες μετά παραμένουν κλειστά και χωρίς καμία ακόμη ενημέρωση για το τι θα γίνει και πότε θα ανοίξουν.

  Άνθρωποι της τρίτης ηλικίας έχουν χάσει τις παρέες τους και αναζητούν μία στοιχειώδη επαφή με συνομηλίκους τους και λίγη κοινωνικοποίηση. Δεκάδες ηλικιωμένοι έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και θα μπορούσαν δυνητικά να βρεθούν σε εξωτερικούς χώρους των ΚΑΠΗ αλλά η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία σχετική απόφαση για αυτούς.

  Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ κ. Δημήτρης Πάνου ρωτήθηκε για το θέμα που επανέρχεται συνεχώς στην επικαιρότητα, εξαιτίας των πολλών αιτημάτων που υπάρχουν.

  Για περισσότερο από έναν χρόνο, οι ηλικιωμένοι μέλη των ΚΑΠΗ έχουν χάσει την καθημερινή τους συνήθεια, να πηγαίνουν δηλαδή στα ΚΑΠΗ, να βρίσκονται με συνομηλίκους τους, να συζητούν.

  «Βλέπουμε ηλικιωμένους να κάθονται στα παγκάκια γιατί δεν επιτρέπεται η επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ. Κι όμως θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε με όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και σε εξωτερικούς χώρους, όπως προβλέπεται και για την εστίαση. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν τα πάντα και να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά τα ΚΑΠΗ. Έχουμε θέσει τα αιτήματα στο σχετικό υπουργείο και αναμένουμε τις δικές τους αποφάσεις. Δεν εξαρτάται από εμάς» καταλήγει ο κ. Πάνου.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ