Πέμπτη 28.05.2020
More

  Κοπή πίτας με μηνύματα πολιτικής συνεννόησης

  Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» το πρωί της Κυριακής. 

  Το μήνυμα της αναγκαιότητας ύπαρξης πολιτικής συνεννόησης στην Ήπειρο, μεταξύ των διαφορετικών δυνάμεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και το στίγμα της διακριτής παρουσίας μιας παράταξης που στήθηκε από το μηδέν, έξω από κομματικούς μηχανισμούς και η οποία παράταξη μεγαλώνει, συνεχίζοντας πολύ πιο δυνατή την πορεία της προς τις επόμενες εκλογές, ήταν τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.

  Παρόντες στην εκδήλωση οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Δημήτρης Παππάς και Δημήτρης Γκαμπρέλας, ενώ απουσίαζε λόγω ασθένειας, ο έτερος εκλεγμένος των «Οριζόντων», Στάθης Νάνος.

  Την αξιοσημείωτη αλλαγή στη συν-λειτουργία των πολιτικών δυνάμεων στην Ήπειρο, σηματοδότησε η παρουσία στην εκδήλωση, των επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, «Κοινό των Ηπειρωτών» και «Ήπειρος Όλον», κ.κ. Γιώργου Ζάψα και Δημήτρη Δημητρίου αντίστοιχα. Αμφότεροι στους χαιρετισμούς τους τόνισαν την ανάγκη συνέργειας και από κοινού πολιτικής δράσης, απέναντι στην αλαζονική διοίκηση της Περιφερειακής Αρχής και δεσμεύτηκαν πως η κοινή προ ημερών επιστολή για τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα το προσφυγικό, θα έχει ασφαλώς συνέχεια.

  Tον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο εκπροσώπησε ο πατέρας Παναγιώτης.

  Παραβρέθηκε απευθύνοντας χαιρετισμό ο Πρόεδρος Βελλαϊτών, Κλέανδρος Παπαδόπουλος.

  Η ομιλία Ριζόπουλου

  Η ομιλία του επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» κ. Σπύρου Ριζόπουλου ξεκίνησε με μια ιστορία από τις πρώτες μέρες του ως μετανάστη, στις ΗΠΑ… Η ιστορία αυτή ήταν μια έμμεση απάντηση σε όσους αμφισβητούν το ενδιαφέρον του για την Ήπειρο, επειδή δε ζει μόνιμα εδώ. «Όταν στηλιτεύουμε αυτούς που η μοίρα τους έδιωξε μακριά, χτυπάμε την ίδια μας την ψυχή» τόνισε χαρακτηριστικά. Και στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι με την κεντρική πολιτική σκηνή, σημείωσε: «Δεν επέλεξα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επέλεξα την Ήπειρο. Με ενδιαφέρει η Ήπειρος». Όσο για την κεντρική πολιτική πρόσθεσε: «οι κομματικοί μηχανισμοί είναι σαθροί, έχουν χάσει κάθε στοιχείο σοβαρότητας».

  Χαιρετίζοντας την παρουσία των δύο επικεφαλής Ζάψα και Δημητρίου, επιτέθηκε στην Περιφερειακή Αρχή, αναφερόμενος στην κοινή πρωτοβουλία για το προσφυγικό και κατέληξε: «κώφευσε, στρουθοκαμήλισε, εξαφανίστηκε και έβγαλε μπροστά την αμήχανη και «ψαρωμένη» ΠΕΔ για να καταλήξουμε στο αισχρό σύνθημα ‘βάλτε πλάτη’».

  «Κλίμα συναίνεσης υπάρχει, δείτε το, είναι υπαρκτό» τόνισε και πρόσθεσε πως «όσο μπορώ να συνεννοηθώ με επικεφαλής όπως με το Γιώργο και το Δημήτρη, δε φοβάμαι τίποτε»…

  Το δυνάμωμα της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» είναι γεγονός. Από την πρώτη μέρα του Ιουνίου, άρχισε η δουλειά για τη συγκρότηση δομών και μηχανισμού, ώστε να αποτελούν σήμερα οι «Ορίζοντες» πανελλαδικά, μια σπάνια περίπτωση αυτοδιοικητικής οντότητας τόσο καλά οργανωμένης, που σε «νεκρό» πολιτικά χρόνο προσελκύει το ενδιαφέρον πολιτών, τους εγγράφει ως μέλη στο μητρώο της (ξεπερνούν σήμερα τους 170) και ετοιμάζεται για το πρώτο της συνέδριο.

  Στο σημείο αυτό, ο κ. Ριζόπουλος απάντησε σε όσους μάταια προσπαθούν εδώ και καιρό, να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για το μέλλον της παράταξης, λέγοντας τα εξής: «για τους Χιλιαστές της Ηπειρώτικης παραφιλολογίας, για τους σχολιαστές της Γρ. Σακκά και της Μελανίδη λέω το εξής: αλλάξτε επάγγελμα. Όπως οι Χιλιαστές προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας φέρουν τη Δευτέρα Παρουσία και την καταστροφή του κόσμου, αλλάξτε επάγγελμα, διότι ο Ριζόπουλος δεν πηγαίνει πουθενά, ήλθε για την Ήπειρο και θα μείνει στην Ήπειρο και αν πρέπει ο κύκλος ο πολιτικός να κλείσει στην Ήπειρο, να κλείσει στην Ήπειρο. Αλλάξτε επάγγελμα, διότι οι προσπάθειές σας και πέφτουν στο κενό και εκτίθεστε, όπως οι Χιλιαστές του Μπρούκλιν που κάθε τόσο έβλεπαν τη Δευτέρα Παρουσία και τον κόσμο να καταστρέφεται»…

  «Όσον αφορά τους αγωνιστές μας στους ΟΗ οι οποίοι μπήκαν με την ψυχή τους σε έναν αγώνα που δεν είχαν ξανακάνει ποτέ, οι οποίοι πίστεψαν σε κάτι και που τώρα καταλαβαίνουν ότι αρχίζουν οι Ηπειρώτες να μας γνωρίζουν ένα έχω να πω: Είναι για μένα οι δικοί μου ήρωες.

  Τους ήταν πολύ εύκολο όπως είναι σύνηθες στην τοπική αυτοδιοίκηση το ίδιο βράδυ να φυλλορροήσουν. Στήσανε καταστατικό φτιάχνουν μεταβατικές επιτροπές και όργανα, γράφουν μέλη αγωνίζονται να μεταφέρουν το μήνυμα μας».

  Ακολούθως, αναφέρθηκε απολογιστικά στους πρώτους μήνες της νέας αυτοδιοικητικής θητείας, ασκώντας κριτική στην πελατειακή λογική διαχείρισης που βρίσκει πρόθυμους πολίτες, οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά, απευθύνονται στη διοίκηση της Περιφέρειας με την «παλάμη» ανοιχτή… «Οι «Ορίζοντες» θα αποκαταστήσουν τους θεσμούς που έχουν αλλοτριωθεί, διότι εγώ θα λέω αλήθειες. Γι’ αυτό ήρθα…», είπε.

  Τέλος, αναφέρθηκε σε κεφαλαιώδεις προτάσεις της παράταξής του που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «e» και που διέπονται από την αρχή της Περιφερειακότητας, όπως για τον αγωγό East Med, για το ΕΣΠΑ κτλ.

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022 σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Χρειάζονται περισσότερα μέτρα στήριξης στην εστίαση

  Για την αποκατάσταση μίας αδικίας σε βάρος πολλών επιχειρήσεων εστίασης στην πόλη, που δεν εκμισθώνουν τα ακίνητα από τον δήμο Ιωαννιτών, έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων Χρ. Τάτσης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου.

  Τα νοσοκομεία της Ηπείρου στη νέα 3η ΥΠΕ με έδρα τα Ιωάννινα- “Σπάει” η 6η ΥΠΕ

  Ιδρύεται νέα Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία θα υπάγονται πλέον τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οποία μέχρι σήμερα ανήκαν στην 6η ΥΠΕ με έδρα την Πάτρα.

  Πρόεδρος της ΕΤΑΔ ΑΕ ο Αντώνης Μπέζας

  Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. αναλαμβάνει ο Αντώνης Μπέζας, πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.