Τρίτη 24.05.2022
More

  Κόψτε τα χόρτα! Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες

  Σύσταση στους ιδιοκτήτες από τον αντιδήμαρχο, Β. Βλέτσα

  Συστάσεις προς τους πολίτες, ενόψει της θερινής περιόδου και της εφαρμογής μέτρων πρόληψης κατά των πυρκαγιών, απευθύνουν οι κατά τόπους αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Με ανακοινώσεις και συναντήσεις ενημέρωσης, υπενθυμίζουν στους δημότες ότι έχουν την υποχρέωση να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους. Σε διαφορετική περίπτωση ισχύουν  οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Τα πρόστιμά μάλιστα είναι τσουχτερά για τους παραβάτες!

  «Έχοντας τις μνήμες από τις φονικές πυρκαγιές του παρελθόντος, και επειδή οφείλουμε να δρούμε προληπτικά, συλλογικά και οργανωμένα, προστατεύοντας πρώτα την ανθρώπινη ζωή και έπειτα την περιουσία, καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν» είπε, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας που ήδη έχει μια σειρά από ενημερώσεις με προέδρους κοινοτήτων για να ενημερώσει για την υποχρεωτικότητα του καθαρισμού των οικοπέδων μιας και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών.

  Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις διατάξεις οι  ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών, υποχρεούνται να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

  Ήδη, πολλοί ιδιοκτήτες έχουν ειδοποιηθεί ενώ το μεγάλο πρόβλημα για τις υπηρεσίες του δήμου είναι τα οικόπεδα αγνώστου ιδιοκτήτη. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει κάποιος να ειδοποιηθεί και θα πρέπει να κινηθούν οι υπηρεσίες για τον καθαρισμό των εκτάσεων.

  Στο μεταξύ, υπενθυμίζουμε ότι είναι σε ισχύ η απαγόρευση καύσης ξερών χόρτων καθώς έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος.

  Το πιο όμορφο μπαλκόνι κερδίζει

  Στο μεταξύ, διαγωνισμό για το ομορφότερο μπαλκόνι της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, προκηρύσσει ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Φωτογραφίες και τα στοιχεία τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν έως τις 5 Ιουνίου. Η επιλογή της φωτογραφίας με το ομορφότερο μπαλκόνι θα γίνει από το Τμήμα Περιβάλλοντος, στη συνέχεια θα φωτογραφηθεί από τον Δήμο, και το υλικό θα αξιοποιηθεί από το Γραφείο Τουρισμού, όπως ανέφερε ο κ. Βλέτσας.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ