Κυριακή 23.06.2024
More

  Κράτησαν… τη γοητεία τους τα Γιάννενα

  Σε ποσοστό κάτω του 10% ανήλθαν οι ακυρώσεις κρατήσεων δωματίων σε ξενοδοχεία και καταλύματα των Ιωαννίνων και των άλλων ορεινών προορισμών για το τριήμερο της Αποκριάς, μετά την ακύρωση του συνόλου των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

  Το γεγονός, ότι η πόλη των Ιωαννίνων δεν χαρακτηρίζεται ως αμιγής καρναβαλικός προορισμός, λειτούργησε ευεργετικά ώστε να μην υπάρξουν ακυρώσεις, οι οποίες σύμφωνα με τους ξενοδόχους ήταν ελάχιστες. Αυτό αποτυπώθηκε και από την εξαιρετικά αυξημένη κίνηση στην πόλη από το πρωί του Σαββάτου, μέχρι και το απόγευμα της Καθ. Δευτέρας με χιλιάδες επισκέπτες να κινούνται στα τουριστικά αξιοθέατα, βοηθούντος φυσικά και των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών.

  Η ανησυχία που υπάρχει ωστόσο σύμφωνα με τον Σπύρο Σουρέλη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, αναφέρεται στις επόμενες ημέρες σχετικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης πολλών προγραμματισμένων σχολικών εκδρομών προς την περιοχή, αλλά και μεγάλων συνεδρίων.

  Η Ένωση Ξενοδόχων εκτιμά πάντως, ότι η απόφαση για την καθολική ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων ήταν βιαστική και θα αρκούσαν στην παρούσα φάση, μόνον κάποιες συστάσεις προς τους πολίτες, για τα μέτρα πρόληψης και ατομικής υγιεινής.

  Αποφεύγουν τους κλειστούς χώρους

  Η ανησυχία στο μεταξύ από τις αρχές της εβδομάδας για τον κορωνοϊό, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και στις επιχειρήσεις εστίασης και στα καφέ μπαρ, αφού οι πολίτες αποφεύγουν να βρίσκονται σε κλειστούς χώρους, κάτι που συνεπάγεται και πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος του Σωματείου καφέ μπαρ, εστίασης «Παμβώτις», Χρ. Τάτσης αναφέρθηκε στον έντονο προβληματισμό που έχει δημιουργήσει η κατάσταση αυτή στις επιχειρήσεις, σε μία περίοδο που αναμενόταν μεγάλη τουριστική κίνηση.

  «Βούλιαξε» το παραλίμνιο

  Τουριστικό υψηλό καταγράφηκε στην πόλη των Ιωαννίνων την Κυριακή, με χιλιάδες επισκέπτες να έχουν κατακλύσει τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, με επίκεντρο φυσικά το Νησάκι, το Κάστρο και το παραλίμνιο μέτωπο. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, το παραλίμνιο παρουσίασε μία εικόνα ασφυκτικά γεμάτη από χιλιάδες επισκέπτες από διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και από Γιαννιώτες που επέλεξαν το ηλιόλουστο πρωινό για να κάνουν τη βόλτα τους. Όπως φάνηκε πάντως και από τις δηλώσεις των πολιτών στην κάμερα του ITV, η έξαρση του κορωνοϊού μετά τα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, τούς έχει δημιουργήσει ανησυχία, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι υπάρχει πανικός, αποφεύγουν πάντως να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ