Παρασκευή 07.08.2020
More

  Κρίσιμος δείκτης το «άνοιγμα» του Πανεπιστημίου

  Στην ανησυχία των κατοίκων, των ιδιοκτητών ακινήτων, του κλάδου των μεταφορών και των επαγγελματιών της πόλης για την πορεία της τοπικής οικονομίας, που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, «απαντά» η τοποθέτηση του δημάρχου Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε χθες στο Δημαρχείο, για τα βραβεία ανακύκλωσης.

  Ο κ. Ελισάφ με τη δήλωσή του «έδειξε» προς την κατεύθυνση της κανονικής επαναλειτουργίας του Πανεπιστημίου από τον Σεπτέμβριο, με την υποδοχή και των πρωτοετών φοιτητών, μακριά από τις συνθήκες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

  Με το ίδρυμα να παραμένει κλειστό από τις αρχές Μαρτίου και την σταδιακή επάνοδο των φοιτητών στις Σχολές, να γίνεται για έναν αριθμό που υπολογίζεται, ότι δεν ξεπερνά τις 2000 φοιτητές, το οικονομικό πλήγμα που υπάρχει ήδη στην πόλη, έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται.

  Πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αναφέρουν στην «Ε», ότι είναι πολλοί οι φοιτητές που από τον Απρίλιο ξενοίκιασαν και άδειασαν τα διαμερίσματα, διαβλέποντας, ότι η πανδημία θα υποχρεώσει το Πανεπιστήμιο, να συνεχίσει την εξ αποστάσεως διδασκαλία και τις εξετάσεις, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου για να διεξαχθούν οι εξετάσεις της εαρινής περιόδου εξ αποστάσεως, ο κ. Ελισάφ τόνισε, ότι κατανοεί απόλυτα τη δυσκολία να επιστρέψει η κανονική λειτουργία στο Πανεπιστήμιο σε αυτή τη φάση, πρόσθεσε όμως με νόημα, ότι ελπίζει, αυτό να είναι ένα προσωρινό μέτρο και από τον Σεπτέμβριο, όλα να επιστρέψουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

  «Πιστεύω ότι το Πανεπιστήμιο θα προετοιμαστεί κατάλληλα και από τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει, με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης. Δεν είναι εύκολο, το κατανοώ απόλυτα, όμως χρειάζεται οργάνωση και λήψη συγκεκριμένων μέτρων, για να λειτουργήσει και πάλι η πανεπιστημιακή κοινότητα, όπως πρέπει», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

  Μικτά κλιμάκια ελέγχου στην εστίαση

  Με τα φαινόμενα συγχρωτισμού να κάνουν την εμφάνισή τους στο μεταξύ ολοένα και πιο έντονα και όχι μόνο σε άλλες πόλεις ή περιοχές, αλλά και στα Γιάννενα σε καταστήματα εστίασης, η δημοτική αρχή κινητοποιεί το μηχανισμό της Δημοτικής Αστυνομίας και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου διενεργούν ελέγχους με μικτά κλιμάκια σε χώρους εστίασης. Όπως ανέφερε ο κ. Ελισάφ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, ότι ο ιός είναι εδώ και πως θα πρέπει να αναγκαστούμε να συμβιώσουμε μαζί του.

  «Το σημαντικό είναι η τήρηση των αποστάσεων και η αποφυγή του συγχρωτισμού. Οφείλουμε να διατηρήσουμε ως πόλη και ως περιοχή το προνόμιο που έχουμε αποκτήσει με θυσίες όλων, να έχουμε ελάχιστα κρούσματα και αυτήν την περίοδο να μην έχουμε ούτε έναν ασθενή στο ΠΓΝΙ. Ο κλάδος της εστίασης είναι πολύ σημαντικός και γι’ αυτό περνάμε πλέον από το επίπεδο των συστάσεων σε αυτό των ελέγχων, για να εξακριβώσουμε, ότι όλοι τηρούν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Σημασία έχει η πειθώ και όχι η επιβολή των προστίμων. Η τήρηση των μέτρων είναι μονόδρομος για όλους» , κατέληξε ο κ. Ελισάφ.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Αλ. Καχριμάνης: Να αρχίσει ξανά η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τα τοπικά κρούσματα

  «Ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται», ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τα τρία τελευταία που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα από τον Ε.Ο.Δ.Υ..

  Ταυτοποίηθηκαν τα άγνωστα κρούσματα των Ιωαννίνων

  Σε άτομα νεαρής ηλικίας ανήκουν τα δύο θετικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν στα Γιάννενα από τον ΕΟΔΥ. 

  Αύξηση της ανακύκλωσης, ελάχιστη ταφή απορριμμάτων

  Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων για τη δεκαετία 2020-2030, που φιλοδοξεί να επιτύχει την προσέγγιση της Ελλάδας με την Ευρώπη τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 21 Αυγούστου.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου

  Τριετής φυλάκιση σε 53χρονο που προσέβαλε ανήλικες αθλήτριες από τα Γιάννενα

  Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλλε στον άνδρα την ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.