Τρίτη 25.06.2024
More

  Κύμα παγετού καλύπτει την Ήπειρο

  Θερμοκρασίες πολλούς βαθμούς κάτω του μηδενός καταγράφονται σχεδόν καθημερινά σε όλη την Ήπειρο και όχι μόνο στα ορεινά, αλλά ακόμη και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

  Αποτέλεσμα των πολικών θερμοκρασιών, που έφτασε ακόμη και στου ς-12 βαθμούς τα ξημερώματα στο Ζαγόρι, αλλά και στην Τύρια του δήμου Δωδώνης, ήταν να παγώσει το μπαγιώτικο ρέμα, που περνά από τη γέφυρα Κοκκόρου στο Ζαγόρι, προσφέροντας μοναδικές εικόνες, τις οποίες απαθανάτισαν ο δήμαρχος Ζαγορίου Γ. Σουκουβέλος και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ρούσκας, και μοιράστηκαν το υλικό αυτό με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

  Η εικόνα είναι εντυπωσιακή στο γεφύρι του Κοκκόρου, που λίγες μόλις μέρες πριν, το πρωί του Σαββάτου, ο φακός του ITV κατέγραψε επίσης εντυπωσιακές εικόνες με δεκάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στην περιοχή για τις γιορτές να περπατούν στο γεφύρι, αλλά και να φωτογραφίζουν το μοναδικό σκηνικό, που από το πρωί της Πέμπτης, είναι… παγωμένο.

  Πάγωσε τμήμα της λίμνης

  Στην πόλη των Ιωαννίνων, ο υδράργυρος νωρίς το πρωί έφτασε στους -8 βαθμούς Κελσίου ενώ στη διάρκεια της μέρας και με την ηλιοφάνεια, έφτασε τους 9 βαθμούς.

  Φυσικό κι επόμενο ήταν με τέτοιες θερμοκρασίες, να παγώσει ένα μεγάλο τμήμα της λίμνης Παμβώτιδας μπροστά στον Μόλο και την πλατεία Μαβίλη, με τους κύκνους και τους γλάρους, να περπατούν επάνω στα κομμάτια πάγου.

  Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί αλατιέρες σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο για την ασφάλεια των οδηγών.

  Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να παρουσιάσουν σταδιακή βελτίωση, με άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα, με τον παγετό να υποχωρεί και τη μέγιστη τιμή να φτάνει ή και να ξεπερνά το Σαββατοκύριακο τους 12 βαθμούς Κελσίου, το μεσημέρι.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ